Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat că granița țării ar trebui să rămână închisă pentru un an pentru a preveni un val al cazurilor de coronavirus. Declarația liderului a fost făcut în contextul în care Cehia a început luni prima etapă a relaxării carantinei impusă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Piețele fermierilor, reprezentanțele auto și unele mici afaceri se pot redeschide pentru prima dată de pe 12 martie, relatează BBC.

Milos ZemanFoto: Agerpres

Zeman a declarat pentru un post de radio că granițele ar trebui să rămână închise pentru un an, iar oamenii ar trebui să ”savureze frumusețea Cehiei rurale”.

Ministrul Sănătății, Adam Vojtěch, a spus recent că călătoriile fără restricții în străinătate nu pot fi așteptate vara aceasta, iar cehii ar putea să meargă în câteva țări selectate, unde pandemia nu s-a extins foarte mult, Croația și Slovacia, expats.cz.

Guvernul va discuta relaxarea restricțiilor de călătorie luni. Ministrul de Externe, Tomas Petricek, a spus că granițele ar trebui să se deschidă la început pentru afaceri și scopuri antreprenoriale, în timp ce cetățenii de rând să poată vizita țările vecine la mijlocul lui mai, în funcție de situația epidemiologică.