Walt Disney va înceta să mai plătească peste 100.000 de angajaţi în condiţiile în care toate parcurile de distracţie şi hotelurile companiei din Europa, Statele Unite şi Asia au fost închise din cauza crizei coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Renunţarea la salarii pentru aproape jumătate dintre angajaţii companiei ar trebui să-i aducă acesteia economii de până la 500 de milioane de dolari pe lună, potrivit Financial Times, citat de BBC.

Disney a înregistrat venituri operaționale de 1,4 miliarde de dolari pentru parcurile de distracție și alte produse şi servicii, în ultimele trei luni ale anului 2019.

Compania a anunţat că va plăti asigurările medicale pentru angajaţii săi pe perioada suspendării salariului.

În ciuda scăderii drastice din cauza închiderii parcurilor de distracţie, Disney a înregistrat creşteri considerabile ale numărului de abonaţi ai platformei sale de streaming Disney Plus, cu peste 50 de milioane de abonaţi, de la lansare.

Luna trecută, Walt Disney a anunţat că președintele său executiv, Bob Iger, va renunța la întregul său salariu în timpul pandemiei, iar directorul executiv Bob Chapek va avea salariul redus cu 50%. Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare remunerație din sectorul divertismentului, câștigând anul trecut 47,5 milioane de dolari ca președinte și director executiv al companiei.