Situaţia epidemică se ameliorează în Franţa, dar criza nu s-a încheiat, a declarat duminică seară premierul Edouard Philippe în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul Sănătății, avertizând că va începe o "criză economică brutală". "Criza medicală nu s-a încheiat. Marcăm puncte împotriva epidemiei... situaţia se îmbunătăţeşte lent, dar sigur. Dar nu am ieşit încă din criza medicală", a precizat Edouard Philippe. "Această criză medicală va genera o criză economică ce abia începe. Va fi una brutală", a avertizat Edouard Philippe într-o conferinţă de presă transmisă de mai multe publicații franceze.

O parte din declarații le puteți vedea mai jos:

"Trăim o criză foarte intensă. Nu este prima epidemie cu care se confruntă Franța, dar această epidemie (...) este una la o scară pe care nu am experimentat-o în istoria modernă ", a mai declarat premierul Edouard Philippe în timpul unei conferințe de presă comune cu ministrul Sănătății Olivier Véran.

Edouard Philippe a prezentat rezultatele obținute în urma măsurilor de izolare. "Am constatat că o mare majoritate a francezilor au urmat instrucțiunile", a spus premierul.

Locatarul de la Matignon a amintit că numărul paturilor de terapie intensivă a fost dublat, de la 5.000 la 10.500 de locuri. „Respectarea măsurilor luate au făcut posibilă limitarea numărului de pacienți din secțiil”, a insistat Edouard Philippe. În vârful crizei au fost ocupate 7.100 de paturi din cele 10.500 disponibile. Este important „să continuăm eforturile” pentru ca serviciile de terapie intensivă să nu fie supraîncărcate, a declarat premierul.

În consecință, „izolarea a funcționat”, a continuat Edouard Philippe, care a arătat pe o hartă a Franței că cel mai mare număr de pacienți din unitățile de terapie intensivă a rămas concentrat în nord-estul Franței, ceea ce urmăreau și autoritățile.