Experţii se aşteaptă ca vârful epidemiei de COVID-19 să se producă în Ungaria în ziua de 3 mai, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, într-un mesaj video postat duminică pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Viktor OrbanFoto: Flickr

Premierul Orban, care a vizitat un spital, a mai afirmat că, până la acel moment, Ungaria va dispune de 5.000 de aparate de ventilaţie mecanică, faţă de puţin peste 2.000 în prezent.

Ulterior, acest total va urca la 8.000, un număr suficient pentru a trata toţi pacienţii cu COVID-19 care vor avea nevoie de ventilaţie mecanică, a mai spus Viktor Orban.

Conform site-ului guvernamental koronavirus.gov.hu, preluat de MTI, bilanţul deceselor a crescut duminică dimineaţa în Ungaria cu 17 cazuri, majoritatea victimelor fiind vârstnici cu boli cronice.Totalul deceselor a ajuns la 189, iar cel al infectărilor la 1.916, dintre care 82 înregistrate de la precedenta raportare. În spitale se află 784 de pacienţi, dintre care 61 sunt conectaţi la ventilatoare, iar 250 de persoane au fost externate după ce s-au vindecat.

Până în prezent au fost efectuate 46.353 de teste. Site-ul guvernamental atrage atenţia că numărul real al purtătorilor este mult mai mare decât al celor confirmaţi cu coronavirus.