În ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat aproape 5.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Au fost constatate 8 infracțiuni penale privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Politisti (facebook)Foto: Hotnews

În Sâmbăta Mare, peste 13.000 de poliţişti au fost în misiunile pentru menținerea ordinii publice. A fost verificată și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

Polițiștii au acționat în sistem intregrat cu celelate structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Poliției Locale și ale Ministerului Apărării Naționale, în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică, atât pentru respectarea Ordonanțelor Militare, cât și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat aproape 34.000 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina și au fost preluate și însoțite din zonele de frontieră 387 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au constatat 8 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate aproape 4.700 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 3.191 de intervenții la evenimente, dintre care 2.731 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112.

157 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 7 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, polițiștii au constatat 116 infracțiuni rutiere, fiind reținute 164 de permise și retrase 96 de certificate de înmatriculare.