Un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” Bucureștim, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv. Deși polițistul de penitenciare nu are atribuții în spațiul de deținere și interacțiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenție de la nivelul unității, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască și mănuși). Instituțional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacți, în paralel cu intensificarea activităților de dezinfecție și igienizare a spațiilor.

Preventiv, un deținut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ.

Angajații unităților penitenciare sunt supuși triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât și la ieșirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu.

Zilele trecute un alt caz a fost depistatla Penitenciarul-Spital Dej.

Pentru mai multe amănunte, citește și ANP: Până în prezent, nu sunt cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate/ În rândul angajaţilor a fost confirmat un singur caz