Cel mai înalt organism religios din Arabia Saudită, Consiliul înalţilor erudiţi, le-a cerut musulmanilor din lumea întreagă să se roage acasă în timpul Ramadanului dacă ţările lor continuă să impună distanţarea socială pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează agențiile internaționale, preluate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Luna sfântă a postului Ramadanului începe săptămâna viitoare. În timpul acestei perioade, credincioşii îşi întrerup postul care începe la răsăritul soarelui după rugăciunea de seară, la care oamenii asistă de obicei în număr mare în moschei.

"Musulmanii vor evita adunările, pentru că ele sunt principala cauză de răspândire a infecţiei... şi îşi vor aduce aminte că apărarea vieţilor oamenilor este un act măreţ care îi aduce mai aproape de Dumnezeu", a precizat consiliul într-un comunicat.

Arabia Saudită a raportat 8.274 cazuri de COVID-19 şi 92 de decese, cele mai multe cazuri între cele şase state arabe din Golf, care au înregistrat în total 24.374 de cazuri de COVID-19 şi 156 de decese.