Cea mai importantă sărbătoare a creștinătății s-a desfășurat anul acesta cu bisericile închise, din cauza pandemiei de coronavirus. Reporterii Hotnews au mers cu unul din preoții din București care, în seara de Înviere, a împărțit lumină credincioșilor din parohia sa.

Preot și voluntar de la biserică împart lumina de Înviere, Paște 2020Foto: Gabriel Bejan

În ciuda temerilor manifestate în spațiul public, că noaptea de Înviere va fi un moment periculos de răspândire a virusului, lucrurile s-au desfășurat în general fără incidente. Preoții și voluntarii bisericii s-au conformat regulilor și au mers și au împărțit lumina credincioșilor din parohiile lor.

Însoțiți de cel mult cinci voluntari, așa cum se prevedea în textul ordonanței militare, preoții s-au dus la porțile caselor sau în fața blocurilor și au dat lumină credincioșilor, care, mai departe, au împărțit-o vecinilor.

La Biserica „Sfântul Pantelimon” din București, preotul Bogdan Teleanu, a început împărțirea luminii sfinte la ora 8 seara.

Mai jos, puteți vedea mai multe fotografii care arată cum au decurs lucrurile în noaptea Învierii în parohia „Sfântul Pantelimon”, din zona Foișorul de Foc.