​Angajații Teatrului de Stat din Constanța au donat 10% din salariu pentru a cumpăra materiale de protecţie împotriva contaminării cu COVID-19, pe care le-au oferit cadrelor medicale de la Spitalul Județean din Constanța, înainte de Paști. Angajații teatrului le-au înmânat personal donația cadrelor medicale de la cel mai mare spital din Constanța, fiind întâmpinați de personalul medical precum rudele venite cu daruri din străinătate. "Vă mulțumim că duceți această luptă pentru noi!", a fost mesajul pe care angajații teatrului l-au scris pe cutiile cu donații pentru medici și personalul spitalului.

Donatie ConstantaFoto: Hotnews

Actorii Teatrului de Stat din Constanța au ales ca, pe lângă emoția pe care o dăruiesc de obicei pe scenă, să se implice și să îi ajute pe medicii, asistenții și infirmierii celui mai mare spital din județul lor să se protejeze în lupta cu COVID-19, pentru a putea ajuta, la rândul lor, pacienții din oraș și din întregul județ.

Un simbol al responsabilității pe care oamenii de teatru înțeleg să o dovedească față de comunitatea în care trăiesc, spun angajații Teatrului de Stat din Constanța: "Gestul este unul de admiraţie, solidaritate şi respect faţă de cei care sunt acum în prima linie a acestui război şi dovedesc eroism, chiar dacă nu beneficiază de toate instrumentele de luptă şi de protecţie împotriva pandemiei."

Pe lista donatorilor nu se află doar actorii teatrului, ci toți angajații, de la manager până la echipa tehnică. Angajaţi din toate departamentele Teatrului de Stat Constanţa, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, au donat câte 10% din salariile lor, iar din suma rezultată au achiziţionat materiale de protecţie împotriva contaminării cu virusul Sars-Cov2, pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei": 600 de măști de protecție KN95 (FFP2), 360 de halate chirurgicale sterile și 40 de litri de igienizant pentru mâini (cu 70% alcool).

Înainte de Paști, actrițele Lana Moscaliuc, Mirela Pană și Cristiana Luca, managerul Erwin Șimșensohn, actorul Marian Adochiței și șoferul teatrului, Adrian Florescu, le-au înmânat personal donația medicilor de la Spitalul Județean din Constanța.

Angajații Teatrului de Stat din Constanța, care au donat 10% din salarii pentru a ajuta cel mai mare spital din orașul lor, speră ca gestul lor să fie un exemplu și pentru alții, pe perioada pandemiei: "Dorim să fim un exemplu, un model pentru toţi cetăţenii care ar putea să dea o mână de ajutor acum, când este nevoie. Ne manifestăm speranţa ca, în această situaţie de o gravitate extremă, toți cei care au posibilitatea de a ajuta, direct sau indirect, să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic, și, împreună, venind în sprijinul autorităților locale și centrale, vom crea în spitale toate condiţiile pentru ca, protejându-se ei înşişi cât mai bine posibil, medicii, asistenţii, infirmierii să poată ajuta populaţia oraşului şi judeţului Constanţa."

Lista donatorilor: