Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, sâmbătă, că va cere parlamentului o a treia prelungire cu 15 zile a regimului de izolare, până pe 9 mai, impus populaţiei pentru a stăvili răspândirea epidemiei de COVID-19, informează Reuters şi AFP, notează Agerpres.

Doctor din Spania salută oamenii care au ieșit la balcoane să-i aplaude pe mediciFoto: Profimedia Images

Sanchez a mai informat că doreşte să relaxeze restricţiile impuse copiilor, cărora li se va permite să iasă din locuinţe după 27 aprilie, deşi această permisiune va fi "limitată şi supusă unor condiţii pentru a se evita contagierea".

Autorităţile spaniole au permis în această săptămână redeschiderea unei părţi din sectoarele economice, dar majoritatea populaţiei continuă să fie supusă măsurilor de izolare, având voie să părăsească locuinţa doar în scopuri esenţiale, precum cumpărarea de alimente.

Spania, una din ţările cele mai afectate de epidemia noului coronavirus, a impus pe 14 martie un regim strict de izolare.

Spania a raportat sâmbătă 565 de decese noi, totalul ajunge la 20.043. Numărul de cazuri a crescut de la 188.068 la 191.726.