Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că ”statul acasă nu e aşa de rău pentru o perioadă, mai ales dacă este pentru a salva viaţa voastră şi a altora”, potrivit news.ro. Arafat explică că el are de lucru pentru limitarea răspândirii pandemiei şi nu poate sta acasă, dar, dacă ar sta acasă, ar citi, s-ar uita la un film şi ar căuta informaţii. ”Le spunem oamenilor să stea acasă, noi avem de lucru şi lucrăm ca să limităm efectiv cât mai mult efectul acestui virus. Dar, dacă aş sta acasă, aş sta să citesc, să mai caut informaţii, să mă uit la un film, să vorbesc cu cei cu care nu am mai vorbit, inclusiv prin telefon”, a transmis, sâmbătă seară, Raed Arafat, printr-un mesaj video postat pe pagina DSU.

Foto:

Vezi aici mesajul video al lui Raed Arafat:

”Adică aş fi avut multe de făcut acasă, să nu mă plictisesc şi să nu fie o pierdere de timp. Acum trebuie să stăm acasă, dar, dacă am fi vrut să stăm acasă altădată, nu am fi putut pentru că lucram, mergeam la muncă, aveam treburi. Acum toată lumea spune «Staţi acasă». Beneficiaţi de acest timp, faceţi ceva plăcut, staţi, citiţi, învăţaţi, sunt surse, puteţi intra pe internet, să accesaţi foarte multe informaţii, puteţi şi să vă relaxaţi. Statul acasă nu e aşa de rău pentru o perioadă, mai ales dacă este pentru a salva viaţa voastră şi viaţa altora”, mai spune Raed Arafat.

DSU a transmis că ”trăim momente dificile, dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta”.

”Doar câteva ore ne mai despart de momentul în care, cu emoţie în glas vom rosti «Hristos a Înviat»! Trăim momente dificile, dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta. Prin forţa noastră de a răzbate în orice situaţie, tărie înrădăcinată adânc în originile noastre româneşti, haideţi de această dată, să rămânem acasă şi să le transmitem celor dragi, tocmai această putere, de a le arăta că împreună vom putea depăşi acest moment greu pentru toţi. Vom sta acasa în aceste zile, pentru ca în curând să ne putem lua în braţe, fără teamă, fără reţineri, persoanele dragi sufletului nostru”, a transmis DSU.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a reiterat recomandările pentru petrecerea sărbătorilor:

- Petrece zilele de Paşte doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuieşti în mod obişnuit.

- Evită deplasările la rude, fie că sunt în aceeaşi localitate cu tine, fie că locuiesc în alt oraş/comună.

- Nu face vizite şi nu primi musafiri în perioada sărbătorilor pascale.