VIDEO Mai mulți clienți ai unui supermarket cântă ”Hristos a Înviat” în timp ce stau cu cărucioarele la coadă la casele de marcat

de DP     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 17:39 Actualitate | Coronavirus


Oameni care canta Hristos a Inviat intr-un supermarket
Foto: captura ecran
Imagini incredibile circulă pe reţele de socializare cu clienţii de la supermarketul Carrefour din Piatra Neamţ cântând Hristos a Înviat în timp ce stau cu cărucioarele la coadă la casele de marcat, scrie vestea.net.

Oameni de diverse vârste, îmbrăcaţi în diverse moduri (se vede şi un tânăr în bermude) murmură cântarea Dumnezeiască, stârniţi probabil de unul dintre ei care a fost scânteia acestei descătuşări. Episodul a avut loc azi la Piatra Neamţ, în magazinul respectiv dintr-un mall, cu puţin înainte de amiază, mai notează presa locală.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16781 vizualizari

 • +6 (34 voturi)    
  Vax religia.. (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 17:47)

  pehash [utilizator]

  In ajun de Pasti canda deja ”Hristos a Înviat”. Ii excomunica preafericitul daniel, chip cioplit pe clopot, daca afla.
  • -2 (18 voturi)    
   Lumiina s-a aprfins la Ierusalim! (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 19:38)

   panduru [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   Hristos a Inviat, asadar!
 • +3 (37 voturi)    
  Parcă (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 17:50)

  _Un stelist_ [utilizator]

  La noapte a înviat domnul respectiv, nu azi la prânz...
  • +6 (24 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 18:43)

   [anonim] i-a raspuns lui _Un stelist_

  • +3 (5 voturi)    
   Parca (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 20:57)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

   acum 2020 de ani....?!
  • -4 (10 voturi)    
   Cand a inviat Isus? (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 20:58)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

   Isus a murit vineri şi a înviat duminică:

   Punctul de vedere biblic este că Isus a murit într-o vineri. Domnul Isus a ţinut paştele cu discipolii Săi în noaptea de joi spre vineri, apoi vineri a fost răstignit, iar pe la ceasul al 9-lea (al evreilor, ora 15 după ceasul nostru), a murit şi a fost îngropat vineri după-amiază. Tot în aceea după-amiază femeile au cumpărat mirodenii şi le-au pregătit în decursul după-amiezii. A urmat ziua de 15 nisan (care cuprindea noaptea de vineri spre sâmbătă şi ziua de sâmbătă până la apusul soarelui) care s-a suprapus cu sabatul săptămânal, astfel aceea zi este descrisă ca fiind un sabat mare. Iar în zori zilei celei dintâi a săptămânii, adică duminică dimineaţa, Isus Cristos a înviat probabil o dată cu răsăritul soarelui. Femeile s-au dus la mormânt după ce soarele a început să răsară, dar l-au găsit gol, Domnul Isus înviase.

   Argumentele Biblice pentru această interpretare sunt următoarele:

   1) Cei ce susţin ziua de vineri ca zi de crucificare şi îngropare, susţin că există un mod valid în care se putea considera că Isus a stat în mormânt trei zile. În gândirea ebraică a vremii o parte a unei zile era considerată o zi întreagă. De asemenea, ziua curentă (astăzi) este socotită ca ‚prima zi’ (comp. cu Luca 13:32). Deoarece Isus a stat în mormânt o parte din ziua de vineri, toată sâmbăta, şi o parte din duminică, se poate considera în limbajul biblic că a stat în mormânt „trei zile”.

   Un argument pentru ziua de vineri se găseşte în Marcu 15:42, care spune că Isus a fost răstignit „în ziua dinaintea sabatului”, astfel ziua răstignirii a fost negreşit vineri.

   2) Un alt argument clar în favoarea zilei de vineri, sunt unele versete ca Matei 16:21 şi Luca 9:22, care arată că Isus trebuia să învie în a treia zi, deci nu ar fi fost necesar să stea în mormânt trei zile şi trei nopţi complete.

   3) În plus, argumentul cel mai clar este relatarea din Luca, care descrie următoarele:

   ,,L-a dat jos de pe cruce, L-a înfăşurat într-o pânză de in, şi L-a pus într-un mormânt nou, săpat în piatră, în care nu mai fusese pus nimeni. Era ziua Pregătirii (vinerea), şi începea ziua Sabatului. (nu zilele de sabat sau nu sabatele la plural) Femeile, care veniseră cu Isus din Galilea, au însoţit pe Iosif; au văzut mormântul şi felul cum a fost pus trupul lui Isus în el, s-au întors, şi au pregătit miresme şi miruri. Apoi, în ziua Sabatului (sâmbăta), s-au odihnit, după Lege. În ziua întâi a săptămânii (duminica), femeile acestea, şi altele împreună cu ele, au venit la mormânt dis-de-dimineaţă, şi au adus miresmele pe care le pregătiseră. Au găsit piatra răsturnată de pe mormânt,… Nu este aici, ci a înviat.” (Luca 23:53-24:1).

   Prin urmare mai logic ar fi pe baza textului, să credem că Domnul Isus a murit în ziua pregătirii, care era ziua dinaintea sabatului, iar sabatul începea vineri la apusul soarelui şi dura până sâmbătă la apusul soarelui. Astfel Isus a murit vineri după amiază pe la ceasul al nouălea (după ora noastră acesta este ora 15) şi a fost îngropat în după amiaza aceea (Matei 27:45-50); apoi a urmat sabatul (de vineri seara până sâmbătă seara) în care femeile sau odihnit, iar în dimineaţa zilei întâi a săptămânii, adică duminica, pe când încă era întuneric şi începea să răsară soarele (Marcu 16:2; Ioan 20:1), femeile au mers la mormânt, dar nu i-au găsit trupul, căci Isus a înviat.

   4) În textul din Matei 27:62-28:1, găsim scris următoarele indicii care susţine ziua de vineri ca zi a morţii Domnului: „A doua zi care vine după ziua pregătirii preoţii cei mai de seamă şi fariseii s-au dus la Pilat şi i-au zis: „Doamne, ne-am adus aminte că înşelătorul acela, pe când era încă în viaţă, a zis: „După trei zile voi învia.” Dă poruncă, deci, ca mormântul să fie păzit bine până a treia zi, ca nu cumva să vină ucenicii Lui noaptea să-I fure trupul, şi să spună norodului: „A înviat din morţi!” Atunci înşelăciunea aceasta din urmă ar fi mai rea decât cea dintâi.” Pilat le-a zis: „Aveţi o strajă; duceţi-vă de păziţi cum puteţi.” Ei au plecat, şi au întărit mormântul, pecetluind piatra şi punând strajă.” La sfârşitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalina şi cealaltă Marie au venit să vadă mormântul.” Observăm din text următoarele evenimente:

   1.în ziua următoare după ziua pregătirii, adică sâmbăta, preoţii s-au dus la Pilat pentru paza mormântului; 2.După această zi nu a urmat vinerea sau un alt sabat; ci, a urmat ziua întâi a săptămânii. Deci este clar că toate aceste evenimente au durat trei zile: vineri, moartea şi îngroparea lui Isus; sâmbătă în sabat, adică în ziua de după pregătire, s-a efectuat pecetluirea mormântului; iar duminică adică în întâia zi a săptămânii, a avut loc învierea.

   Deci, în concluzie la această variantă: există două relatări care prezintă evenimentele cronologic. Este vorba de textele din Luca 23:53-24:1 şi cele din Matei 27:62-28:1, acestea sunt singurele pasaje care fac referire şi descriu zilele în ordinea lor; în ambele pasaje, Isus a stat nu trei zile şi trei nopţi complete; ci, doar părţi din trei zile. Aşa că trebuie să dăm crezare textelor directe, cronologice şi clare; aceste texte nu vorbesc de două zile de sabat, ci doar de trei zile în total în care au loc următoarele evenimente:

   & Ziua pregătirii: Isus este răstignit, moare, este îngropat, femeile pregătesc mirodeniile (vineri 14 nisan).

   & Ziua sabatului: femeile se odihnesc după lege. Însă preoţii sau dus la Pilat pentru paza mormântului, se pune o strajă şi se pecetluieşte mormântul (sâmbătă 15 nisan).

   & Ziua întâi a săptămânii: Isus învie odată cu răsăritul soarelui, femeile vin la mormânt şi îl găsesc gol (duminică 16 nisan).
 • +8 (26 voturi)    
  Și adevărat a grăit.... (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 17:51)

  spirache [utilizator]

  Deci Dumnezeu e peste tot, chiar și la supermarket. Așadar, necesitatea de a îl căuta doar prin biserici poleite, haine și cruci de aur, tarabe cu lumânări, cărți și iconițe e aproape o zădărnicie, pentru că...este peste tot.
  Când te gândești, că El într-un rar acces de furie a dărmat tarabele negustorilor din Templu. Eliminati comerțul din Biserică, eliminati argintii pt rituri, eliminați specula cu locuri de veci! Altfel, se vor apropia oamenii.
  • +6 (14 voturi)    
   Pai (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 20:55)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   de acest lucru se tem mai marii bisericii: ca oamenii vor intelege ca se pot apropia de Dumnezeu oriunde si fara intermediari.
 • +9 (23 voturi)    
  „dumnezeiesc” e cu „d” mic, literații vieții (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 17:51)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  „murmură cântarea Dumnezeiască, stârniţi probabil de unul dintre ei care a fost scânteia acestei descătuşări”

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • +9 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 18:05)

  [anonim]

 • -3 (33 voturi)    
  Penibil (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 18:18)

  holinessdani [utilizator]

  O manifestare de Evul Mediul intr-un simbol al contemporaneitatii si a succesului progresului societatii moderne.
 • +5 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 19:29)

  [anonim]

 • +9 (17 voturi)    
  Frumos (Sâmbătă, 18 aprilie 2020, 20:12)

  aramos [utilizator]

  cantam cu Isus si votam hotii. Popor crestin si milos.
  • +3 (5 voturi)    
   Cel Mai (Duminică, 19 aprilie 2020, 11:28)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui aramos

   Milos
 • -1 (7 voturi)    
  Hristos Anesti (Duminică, 19 aprilie 2020, 6:34)

  Setalcott [utilizator]

  https://www.youtube.com/watch?v=UOdun5dDFC0
 • -1 (9 voturi)    
  aaa (Duminică, 19 aprilie 2020, 6:35)

  EmilSabau [anonim]

  Noroc ca erau inchise crasmele....
 • 0 (0 voturi)    
  ? (Duminică, 19 aprilie 2020, 18:49)

  I [utilizator]

  oare e vre-o legatura intre ce fac astia si saracia din Moldova?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by