Magazine, baruri, restaurante și școli- toate au fost închise în urmă cu o lună, transportul public fiind de asemenea oprit, lăsându-se deschise doar magazine alimentare, farmaciile și benzinăriile. Oamenilor li s-a permis să-și părăsească locuințele doar pentru a cumpăra lucruri esențiale, pentru a solicita tratament medical, pentru a face o plimbare sau pentru a face exerciții fizice, dar nu în grup și evitând contactul social. Ministrul de interne, Davor Božinović, a declarat sâmbătă că guvernul are în vedere relaxarea anumitor măsuri pentru a ajuta economia, continuând în același timp să protejeze sănătatea cetățenilor, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O astfel de măsură ar putea fi reducerea restricției de a părăsi casele, dar călătoriile ar fi posibile numai în cantonul în care locuiesc. Călătoria între diferite regiuni ar rămâne interzisă, cu excepția cazului în care oamenii au autorizație pentru anumite afaceri sau din motive medicale. Ministrul nu a acordat un interval de timp în care ar urma să fie luată această decizie, guvernul urmând să se întâlnească în următoarea ședință joi.

Croația a înregistrat 1.832 de cazuri confirmate de Covid-19, cu 39 de cazuri de deces. Sâmbătă, numărul de noi infecții a crescut cu doar 18 cazuri, cea mai mică creștere zilnică înregistrată începând din 17 martie.