160 de angajați ai unei fabrici de confecții din Motru, județul Gorj, au intrat în izolare, după ce o colegă de-a lor a fost confirmată cu noul coronavirus. În fabrică existau măsuri de protecție, dar vestiarele și grupurile sanitare erau comune, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit DSP Gorj, femeia în vârstă de 58 de ani, angajată a unei fabrici de confecții, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. Femeia lucra într-o hală unde mai sunt angajate 160 de persoane, în două schimburi.

Deși au existat măsuri de protecție, vestiarele, locurile de fumat și grupurile sanitare erau comune. În pauza de masă, angajații mâncau la locul de muncă.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au dispus autoizolarea acasă pentru 160 de angajați din fabrica respectivă, împreună cu familiile lor, ca măsură preventivă.

De asemenea, s-a mai dispus: triajul epidemiologic pentru întreg personalul fabricii de tricotaje (la intrarea în tură) și trimiterea celor simptomatici în autoizolarea acasă, intensificarea măsurilor de curățenie, dezinfecție și decontaminare pe toate secțiile fabricii de tricotaje, păstrarea distanțării sociale a personalului în timpul programului de lucru.

Până acum, s-au prelevat 7 probe de la contacții femeii confirmată pozitiv, care aveau simptome ușoare precum pierderea gustului și mirosului, rinoree și dureri în gât.

În acest caz, ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.