16 locuitori ai comunei sucevene Pătrăuţi, aflată în carantină din cauza coronavirusului, au fost prinşi la o petrecere în aer liber, la miez de noapte. Oamenii făceau grătar și au fost depistați cu ajutorul unei drone a Ministerului de Interne dotată cu o cameră de termoviziune. Forțele de ordine au fost suplimentate la Pătrăuți după ce săptămâna trecută mai mulți localnici au încălcat carantina și au ieșit din comună, mergând la aeroportul din Cluj, pentru a pleca de acolo la muncă în Germania.

Prinsi la gratar cu ajutorul dronei, in Patrauti, localitate suceveana aflata in carantinăFoto: Captura

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 01:00, au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți din județul Suceava 16 persoane care au încălcat interdicțiile de deplasare din zona carantinată. În grup se afla și un adolescent de 15 ani.

Cei 15 adulți au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei pentru părăsirea zonei de carantină și încălcarea restricțiilor de circulație.

Localitatea Pătrăuți este monitorizată de Poliție, mai ales că în urmă cu o săptămână zeci de localnici au fost identificați pe aeroporturile din Cluj și din Sibiu, de unde voiau să plece la muncă în Germania.

MAI spune că în urma acelui incident a dispus suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină, fiind mobilizate efective ale Brigăzii Speciale de Intervenție de la nivel central care au în dotare inclusiv mijloace tehnice de supraveghere aeriană.

Conform sursei citate, în urma verificărilor făcute în acel caz s-a stabilit că 21 de localnici au plecat ilegal din Pătrăuți. ”Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile publice, au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă, neaflată în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj. În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, mai transmite Ministerul de Interne.