​Episcopul Huşilor, Ignatie, şi-a cerut iertare, în scrisoarea pastorală de Paşti, pentru că preoții transmit credinţa prin mediile digitale, în acestă perioadă de criză coronavirus, spunând că aceasta este "o stare de excepţie, şi nu o normalitate".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Să ne iertaţi pentru toate nedesăvârşirile şi păcatele noastre, ale slujitorilor. Să ne iertaţi că în această perioadă de criză, vă transmitem credinţa şi bucuriile ei prin mediile digitale, care niciodată nu vor putea înlocui frumuseţea nemijlocită şi inepuizabilă a întâlnirii personale dintre noi. Este o stare de excepţie, nu de normalitate. (...) Să ne ierte toţi oamenii în vârstă care, nefiind familiarizaţi cu consumul de medii digitale, sunt pur şi simpli blocaţi în casele lor, desigur spre binele lor, dar poate în multe situaţii vulnerabili în faţa unor stări depresive, pentru că sunt privaţi de unica lor bucurie sufletească: de a participa, dimineaţa şi seara, la slujbe, de a se întâlni şi a mai schimba o vorbă de duh şi încurajare între ei", a spus Ignatie, potrivit Agerpres.

Episcopul le-a transmis credincioşilor să aibă parte de sărbători paşnice şi le-a cerut să fie cu gândul la toţi cei care sunt singuri sau în suferinţă, la românii din diaspora care sunt departe de casa, de familiile lor, fără bani şi fără muncă, la "îngerii sănătăţii noastre", care sunt medicii, asistenţii medicali, infirmierii şi tot personalul auxiliar din spitale şi ambulanţe, şi la "toţi cei care, ştiuţi sau neştiuţi, ne ajută să trecem cu bine de această perioadă".