Serviciul forestier din Islanda a oferit un sfat neobişnuit persoanelor care suferă din cauza izolării, în contextul pandemiei de coronavirus: să îmbrăţişeze un copac, scrie Agerpres, citând DPA.

"Mergeţi în păduri pentru a îmbrăţişa un copac şi bucuraţi-vă de toate beneficiile de a fi în preajma copacilor", i-au sfătuit pe oameni reprezentanții serviciului forestier din Islanda, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

"Când îmbrăţişezi (un copac), simţi mai întâi în vârful degetelor de la picioare şi apoi mai sus pe picioare, în piept, apoi sus, în cap. Este un sentiment atât de minunat de relaxare şi apoi eşti pregătit pentru o nouă zi şi noi provocări", a declarat un pădurar pentru postul islandez RUV.

Lucrătorii forestieri au îndepărtat zăpada din Hallormsstaour, o pădure vastă din estul ţării, astfel încât vizitatorii să o poată explora respectând în acelaşi timp distanţarea socială.

Serviciul forestier recomandă alegerea unui copac din adâncurile pădurii pentru a se evita situaţia în care acelaşi copac este îmbrăţişat de mai multe persoane şi devine astfel o posibilă sursă de infecţie.

"Nu vă îndreptaţi spre primul copac pe care-l vedeţi", a declarat pentru DPA Petur Halldorsson, purtător de cuvânt al serviciului forestier.

El a adăugat că sugestia a fost bine primită de islandezi. "Vedem multe persoane care publică fotografii pe reţelele sociale cu ei în timp ce îmbrăţişează copaci", a spus Halldorsson.