O fabrică de produse medicale din Cisnădie și-a suspendat activitatea, iar salariații au fost trimiși în izolare acasă, după ce o angajată a murit din cauza coronavirusului. Potrivit Prefecturii Sibiu, șase angajaţi au fost internaţi la Spitalul Județean, fiind suspecţi de COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte Romania SRL din Cisnădie.

"(...) Precizăm că pentru tot personalul fabricii s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, acestea au fost consultate de personalul SAJ Sibiu şi ISU Sibiu, iar în urma intervenţiilor au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde au fost internaţi. Momentan se află sub observaţie, iar după caz, sub tratament specific", a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan, potrivit Agerpres.

Activitatea fabricii din Cisnădie a fost suspendată de joi, când întreaga unitate a fost supusă unui proces de igienizare și dezinfecție.

Această măsură a fost luată ca urmare a decesului unei angajate, în cursul zilei de marți. Este vorba de o femeie de 50 de ani, din Cisnădie, care a fost internată la secția ATI în aceeași zi și care nu era cunoscută ca având alte afecțiuni. Femeia era de aproape două săptămâni în concediu medical. Ulterior decesului, a mai fost confirmată infectarea unei alte angajate, de asemenea aflată în concediu medical de mai multe zile, scrie Turnul Sfatului.

”Dat fiind faptul că ținem legătura strânsă cu Direcția de Sănătate Publică vă aducem la cunoștință că începând de astăzi, 17 aprilie 2020, și până pe 30 aprilie 2020 a fost decisă intrarea în CARANTINĂ a întregului colectiv Raguse, împreună cu membrii familiilor acestora (cei cu care locuiesc în casă). Astfel, toți angajații o să fie contactați de către medicii de familie și angajați ai Direcției de Sănătate Publică pentru a fi îndrumați și, eventual, verificați în această perioadă”, se arată într-un mesaj transmis angajaților fabricii, notează Turnul Sfatului.

Conform sursei citate, este vorba despre aproape 300 de angajați.