Un medic din Iaşi detașat la cerere la Spitalul Judeţean Suceava, focar de coronavirus, afirmă că unii pacienți cu COVID-19 i-au descris simptomele, spunând că au simțit ca și cum ar avea cioburi în piept și că este foarte dureros să respire.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ionuţ Nistor este medic nefrolog la Spitalul Clinic "Dr. C.I.Parhon” Iași şi s-a oferit să meargă în epicentrul infecţiei cu COVID-19 din România - Spitalul Judeţean din Suceava. Este echipat din cap până în picioare şi spune că trebuie să stea "în costumul de saună” ore bune, în fiecare zi.

"Este şocant la început, pentru că nu e un lucru despre care, pe care l-am mai văzut sau pe care l-am făcut de o sută de ori. Cine spune lucrul acesta minte. Avem toţi, mai mult sau mai puţin, exprienţă limitată în tratamentul acestor boli”, a declarat doctorul, citat de Mediafax.

El spune atunci când a ajuns la Suceava, spitalul era decimat, cu sute de cadre medicale infectate.

"De fapt, oamenii cu care lucrezi sunt 1 sau 2 maxim, într-o secţie, asta însemna la momentul 0 tot personalul. Doi oameni, o asistentă, o infirmieră, un medic şi aşa trebuia să mergi mai departe”, a afirmat Ionuț Nistor.

Acesta a povestit cât de greu i-a fost şi să îi vadă pe pacienţii din secţia de Nefrologie, unde lucrează, cum se chinuiau din cauza bolii.

"Unii pacienţi descriu aceste simptome ca şi cum ai avea foarte multe cioburi de sticlă şi atunci când respiri simţi că te taie în interiorul pieptului şi este foarte dureros să respiri”, a relatat medicul.

El spune că nu va uita curând experienţa din Spitalul Suceava: "Încercăm să nu vedem lucruri care, sunt convins, că dacă nu am fi medici, recunosc că sunt destul de şocante. Anumite sechele se vor vedea mai târziu. Ne concentrăm aceste eforturi spre a face bine”, a adăugata medicul.