Preşedintele Consiliul Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a fost amendat de Poliție cu 5.000 de lei după ce, în plină pandemie de coronavirus, a fost prins la pescuit, alături de mai multe persoane, pe un lac de lângă Oradea. Pasztor, care este și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, admite că a greșit și scrie pe Facebook că nu trebuia să cedeze "acestei ispite".

seful CJ Bihor la pescuitFoto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, Alina Fărcuţa, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că, în urma unei sesizări, poliţiştii au mers la un lac din comuna Cetariu, unde au descoperit două grupuri de persoane care pescuiau la distanţă de 100 de metri unul de celălalt. Un grup era format din cinci persoane din comuna Sălard, iar celălalat, din trei persoane din Oradea.

"Persoanele au fost legitimate şi sancţionate pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr. 3 pentru că au desfăşurat activităţi de pescuit. Cele trei persoane din Oradea au fost sancţionate cu câte 5.000 de lei, iar din grupul de 5 persoane din Sălard, 2 au fost sancţionate cu 2.000 de lei, iar restul cu avertisment”, a spus reprezentantul Poliției Bihor.

Potrivit bihon.ro, șeful Consiliului Județean Bihor se afla în grupul de trei persoane, alături de omul de afaceri Halasz Alexandru și de adjunctul Gărzii Forestiere Oradea, Nicolae Timaru.

"Recunosc că am greșit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toți"

Pasztor Sandor a scris un mesaj pe Facebook în care spune că, "pentru o scurtă perioadă", a oprit la pescuit pe un lac de lângă Oradea.

Șeful CJ Bihor admite că a greșit, își cere scuze și promite că va dona unei asociații caritabile o sumă similară amenzii primite de la polițiști.

"Recunosc că am greșit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toți. Nu trebuia să cedez acestei ispite. Poliția m-a sancționat justificat, la fața locului, cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineață (vineri -n.r.), primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi și voi transfera o sumă similară unei asociații caritabile. Regret sincer atitudinea mea nedemnă și îmi cer scuze tuturor", a scris președintele Consiliului Județean Bihor.

Vineri, el a revenit cu un nou mesaj pe Facebook în care spune că, așa cum a promis, a plătit amenda și a făcut și donația.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în cazul pescuitului sportiv, chiar dacă acest tip de activitate se practică în general în mod independent şi nu în grup, nu este prevăzut ca fiind o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală.