Italia cel mai probabil nu va putea deschide şcolile în luna mai, aşa cum va face Germania, a afirmat vineri într-un interviu ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, potrivit Agerpres.

Coronavirus in ItaliaFoto: Agerpres/EPA

"Guvernul va lua o decizie în câteva zile. Însă în actuala situaţie de sănătate, deschiderea (şcolilor) în mai devine tot mai puţin probabilă cu fiecare zi care trece", a afirmat ea pentru cotidianul Corriere della Sera.

"Ar însemna mobilizarea a opt milioane de elevi", a adăugat ea.

Italia a fost cel mai puternic lovită de pandemia de coronavirus dintre ţările europene, cu peste 22.000 de decese şi aproape 170.000 de infecţii.

Restricţiile sale actuale expiră la 3 mai.

Italia a fost prima ţară din Europa care a introdus măsuri de izolare la nivel naţional, la 10 martie, şi ar putea fi una dintre ultimele care le va relaxa. Guvernul este sub presiunea grupurilor de afaceri şi a regiunilor mai industrializate din nord de a permite o reluare treptată a activităţilor economice începând cu 4 mai.

În privinţa părinţilor care trebuie să stea cu copiii acasă, Azzolina a spus că guvernul îi va susţine cu mai multe permise de concedii parentale şi subvenţii extinse pentru îngrijirea copilului. Ea a mai afirmat că nu îi place "ideea ca elevii să poarte măşti la şcoală" şi că ar fi nepractic să li se ceară copiilor să respecte distanţarea socială.