Ministrul de Interne le răspunde celor care l-au criticat pentru acordul încheiat cu Biserica susținând că a căutat "cea mai bună soluție, astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui". El spune că a observat "criticile față de acest subiect", dar și că "o parte din partide au speculat politic acest subiect".
Vela a postat joi seară pe Facebook un mesaj pe care îl începe cu apelativul "dragi compatrioți" și în care susține că "nimic nu este mai important" pentru el "decât opiniile oamenilor, indiferent dacă sunt pozitive sau negative".
Ministrul de Interne continuă în același ton patetic: "În toată această perioadă, prin toate măsurile luate alături de colegii mei, nu am vegheat decât asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastră. Nici de această dată nu vom face o excepție".
El mai spune că a urmărit presa și comentariile de pe rețelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxă Română, că a văzut criticile, dar și că o parte din partide au speculat politic sau că "un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales dacă a ajuns, între timp și europarlamentar".
"Nu au căutat altceva decât să facă loc sentimentului de panică și frică în rândul dumneavoastră, sau au avut dorința de a diviza cetățenii. A te agăța de acest subiect cu orice preț, pe fondul unei situații de criză, pentru a profita de sentimentul de frică al oamenilor, astfel încât să poți câștiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezintă nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, și mai cu seamă nu dovedește faptul că avem un respect unii față de ceilalți, și că împreună am putea ajunge la cea mai bună decizie.
Nu am putut să nu remarc faptul că mesajul meu către dumneavoastră a fost interpretat într-un mod trunchiat, iar din rea voință s-a făcut loc știrilor false și diverselor analize care nu au făcut altceva decât să inducă în eroare și să transmită oamenilor sentimentul de nesiguranță", continuă Vela.
El mai spune că a căutat cea mai bună soluție, "astfel încât să putem simți atât cât se poate sărbătoarea Paștelui".
Mesajul este însoțit de o fotografie în care Vela sărută un drapel de luptă.
Omu' a ajuns la limita competentelor sale, dar, ca tot politicu' român, nu-si da seama.
Dacă citiţi cu atenţie, vedeţi că se respectă măsurile de distanţare şi toate celelalte.
Este foarte bine că s-a organizat astfel şi nu s-a lăsat la voia întâmplării.
Atunci ar fi fost dezastrul. Ca la aeroportul din Cluj....
Oricum ai scapat ieftin pt ca esti acuzat doar de prostie.
Daca era rea vointa era mult mai grav.
Ridica-ti repede velele si ia-ti cap-compas demisia, ca sa mai salvezi ce mai poate fi salvat din lamentabila-ti activitate!
Ordinul Stephanus Magnus al BOR – Patriarhul Daniel, 2010
Citeşte întreaga ştire: Cine este Marcel Vela, ministrul de Interne din Guvernul Orban. Fost primar cu trei mandate în Caransebeş, specialist în tehnologia sudării.
Etc. :(
Știm prea bine că, fără despărțirea dintre Stat și Biserică, democrația nu funcționează nicăieri. În lumea modernă, celei căreia îi datorăm atâtea vieți salvate prin progresele medicinei (nu așteptăm oare tot de la ea vaccinul salutar, căruia nu-i poate ține locul, din păcate, anafura Învierii?), Biserica nu se mai amestecă în treburile lumești. Or, cuvântul de ordine al puterii statale în perioada stării de urgență, mereu reiterat, a fost și este „stați acasă!”.
http://www.contributors.ro/editorial/isus-n-a-cerut-nimanui-sa-moara-pentru-el/
https://www.juridice.ro/252114/va-primi-dumnezeu-cetatenia-statului-roman-sau-despre-cum-nu-poate-statul-roman-sa-ramana-ceea-ce-nu-este.html
PS: Iar religia nu e in contradictie cu medicina; uita-te la Pandemic pe Netflix sa vezi cum pt medicii din linia intai, din India pana-n State, si chiar specialistii de la OMS, religia e f. importanta; pt. ei e suportul moral ca sa lupte inca o zi cu epidemiile si virusii!
Armata poate duce lumina la batrani dar nici gand sa le duca si cumparaturile. Lumina si pupatul poalei popii sunt esentiale.
1/Daca cei doi corifei ai jurnalismului din Romania (Cristoiu si Andronic) nu ar fi fost educati (din frageda pruncie) in cultura religioasa crestin-ortodoxa, s-ar mai fi sfadit ei acum, si-ar mai fi aruncat sageti inveninate (verbal) pe tema interzicerii accesului credinciosilor in spatiul in care se oficiaza slujba religioasa- biserica, in Noaptea Invierii (adica, daca ar fi fost nascuti, educati in China sau in India sau in Japonia, etc., sau daca cei doi ar fi trait inainte inventarii monoteismuli (de care oameni (noi, oamenii, il veneram, ne inchinam Celui pe care l-am inventat noi, oamenii, cu forta minuscula a mintii noastre, in raport cu forta universului -ceatorul tuturor componentelor sale, adica si a oamenilor si chiar a lui (s-a auto-creat si se autocreaza, fara intrerupere, el, pe el, universul compus din miliarde de galaxii, compuse fiecare din miliarde de sisteme solare, distantate intre ele la miliarde de ani-lumina, fiecare an - lumina fiind egal cu zecemiidemiliarde de km.
2/ Este laudabil ca domnul Andronic, trateaza "cu detasare" inteleapta acest divort de domnul Cristoiu (divort de doi bani), dovedind ca are onestitatea sa aplice vorba inteleapta : "nimeni nu detine adevarul absolut, fiecare cu adevarul lui".
O dovada a intelepciunii domnului Andronic este si faptul ca i se adreseaza domnului Cristoiu cu salutul de bun-ramas : "la revedere", adica el (Andronic) se asteapta la o impacare, la revenirea lui Cristoiu la sentimente si, mai ales, la ganduri mai bune, mai intelepte..
Dar pentru mine a trai este Hristos, si a muri este un castig.. VIATA ARE PRIORITATE , negentropie intr-un univers entropic; prima moarte, a doua moarte, prima inviere, a doua inviere si noi, care alegem CUM traim si CUM murim, cand murim, de una ori de alta.