În timp ce guvernul spaniol se luptă să se întoarcă la o anumită formă de normalitate, oficialii spun că iau în considerare un program opțional de educație pe timp de vară pentru a permite copiilor să recupereze școala, relatează Reuters.

Coronavirus SpaniaFoto: Profimedia Images

Presiunea publică crește în timp ce Spania intră în a doua lună de carantină, iar părinții fac petiții către guvern să lase copiii afară și să clarifice ce se va întâmpla cu orele pierdute de elevi din cauza carantinei.

”Anul școlar se încheie în iunie, dar va fi un program de vară dacă condițiile de sănătate o vor permite”, a spus ministrul Educației, Isabel Celaa. ”Un plan de sprijin școlar, astfel încât copiii vor putea sta afară, să facă exerciții și să învețe”.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa a spus că ministerul său monitorizează situația epidemiologică pentru a decide când și cum vor putea ieși copiii afară.

”Știm că izolarea este o provocare pentru ei și familiile lor”, a spus el.

Dar numărul petițiilor cresc, iar cei care le semnează devin din ce în ce mai frustrați.

”În aceste zile, sănătatea este pe buzele tuturor, dar se pare că uităm de sănătatea psihologică”, a scris joi Gloria Gomez pe site-ul change.org, unde o petiție care cere ca autoritățile să permită copiilor să iasă a strâns 54.000 de semnături.

”Copiii noștri au nevoie de aer curat mai mult decât oricine pentru a fi sănătoși fizic și mental”.

Bilanțul deceselor în Spania a depășit 19.000, dar cifrele din regiunea Catalonia sugerează că cifra totală ar putea fi cu câteva mii mare mare.

Numărul cazurilor a ajuns joi la 182.816, dar Spania a început să relaxeze carantina impusă pe 14 martie, deschizând anumite sectoare ale economiei.