​La orele prânzului, atât la intrarea în halele centrale din Ploiești, cât și la piața mare de lângă hală erau cozi de aproape 100 de persoane. Dacă înăuntru distanțarea socială funcționa, în afară asta se întâmpla mult mai puțin și oamenii erau supărați că trebuie să aștepte, iar cei peste 65 de ani se temeau că nu vor apuca să termine cumpărăturile până la ora 13. Cu siguranță că situația de la Ploiești este valabilă pentru majoritatea piețelor importante din orașele țării.

Coada la intrarea in Hala Centrala de la PloiestiFoto: Hotnews

Halele Centrale și piața de lângă reprezintă cel mai popular loc de cumpărături pentru mii de ploieșteni, foarte mulți venind pentru a cumpăra carne de miel (28 lei/kg), dar și pentru pește (hala de pește este una dintre cele mai mari din țară).

În jurul orei 11.50 era o coadă de aproape 100 de oameni pentru intrarea în piața centrală. Piața are în mod obișnuit mai multe intrări, în prezent, pentru siguranță, se intră printr-un singur loc

Cum, pentru siguranță, se permite intrarea simultană în interior doar pentru un număr redus de persoane, la intrare s-au format cozi de multe zeci de oameni. Aceștia au venit pentru cumpărăturile de Paște, fiindcă la piața ”de la hală” este diversitate mai mare de fructe și legume și prețurile sunt mai mici decât în supermarket-uri.

Cozi erau și la bancă (în imagine o coadă de 20 de persoane).

În fața halelor era o coadă de aproape 100 de persoane la ora 11.30. Jumătate de oră mai târziu cei mai mulți intraseră.