Saxofonistul american Lee Konitz, legendă a muzicii jazz şi ultimul supravieţuitor al grupului care a înregistrat în 1957 albumul 'Birth of the Cool' împreună cu legendarul trompetist Miles Davis, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 92 de ani, din cauza unei pneumonii provocată de COVID-19, informează Agerpres.

Lee KonitzFoto: Hotnews

Moartea artistului american, care era tratat în spitalul Lenox Hill din New York, a fost confirmată de fiul său Josh într-o intervenţie la postul public american NPR.

Cunoscut în special pentru capacitatea sa de a improviza, Konitz (născut în Chicago, în 1927) a avut o carieră muzicală care s-a întins pe mai bine de 70 de ani, perioadă în care a scos peste o sută de albume proprii, ultimul fiind "Prisma", în 2018, la a cărui înregistrare a colaborat cu nume mari, precum Chick Corea, Bill Evans sau Charles Mingus.

Konitz a fost unul dintre cei nouă componenţi ai grupului artistic care l-a acompaniat pe Miles Davis în anii 1949 şi 1950, ale cărei creaţii muzicale au fost adunate în emblematicul album "Birth of the Cool".