România stă mai bine decât alte țări când vine vorba de coronavirus, dar cifrele trebuie raportate la numărul real de cazuri. Acest lucru va fi posibil abia peste câteva luni, când vor fi făcute teste care să arate ce procent de populație a trecut, de fapt, prin boală.

Coronavirus Romania, prelevare probeFoto: Agerpres

​ „În afară de cazurile pe care noi le diagnosticăm, cu siguranță există un număr substanțial de cazuri cu forme asimptomatice, iar lucrul acesta îl vom ști abia peste câteva luni, când vom face un studiu de seroprevalență la nivel național care să-mi arate ce procent din populație a trecut prin boală, adică să vedem câți dintre concetățenii noștri au anticorpi - ceea ce echivalează cu trecerea prin boală. Și atunci sigur că vom raporta numărul de decese la numărul estimat de îmbolnăviri, iar mortalitatea va fi mult mai mică decât cea pe care o înregistrăm astăzi”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, la Digi24.

Bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus a ajuns în România la 7.216, potrivit informării transmise miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.217 au fost declarate vindecate și externate. Numărul de decese este de 372.