VIDEO Marcel Vela, un pas înapoi: Acordul MAI-BOR a fost modificat - Slujbele de Paște, oficiate fără participarea credincioșilor / Oamenii vor primi pâinea sfințită și Lumina "din pragul casei ori de la fereastră"

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:25 Actualitate | Coronavirus


Marcel Vela
Foto: Agerpres
Acordul încheiat de Ministerul de Interne cu Biserica Ortodoxă a fost modificat, astfel că oamenii nu vor putea lua parte la slujbe nici în incinta, nici în afara bisericilor, pâinea sfințită va fi împărțită de voluntari ai bisericii, ci nu de polițiști, așa cum era inițial, în timp ce Lumina va fi distribuită în noaptea de Înviere tot de clerici și voluntari "în pragul casei sau la fereastră, fără ca oamenii să iasă în stradă". Anunțul a fost făcut miercuri seară de către ministrul de Interne, Marcel Vela, după ce acordul inițial a stârnit controverse în spațiul public, inclusiv șeful statului cerând revenirea asupra acestuia.


Vela a susținut declarația de presă la sediul Guvernului, fiind îmbrăcat la costum, și nu în geaca de piele în care apare de fiecare dată de la sediul MAI, de la instaurarea stării de urgență în România.

Marcel Vela a spus că acordul cu BOR a fost modificat "în urma discuțiilor și îngrijorărilor din spațiul public legate de riscurile epidemiologice în creștere pentru perioada următoare", fără a face referire la solicitarea președintelui de revizuire a acestei înțelegeri cu Biserica.

El a precizat că noul acord a fost convenit în urma unei alte discuții cu Patriarhul Daniel.

Noile prevederi ale acordului MAI-BOR sunt că slujbele de Paşte se vor desfăşura fără participarea credincioşilor, așa cum prevăd ordonanțele militare, iar pâinea sfințită (Paştile) și Lumina sfântă vor fi distribuite la locuințele oamenilor de către clerici şi voluntarii din parohii, în zilele de vineri şi sâmbătă şi în prima zi de Paşte, la solicitarea credincioșilor.

Practic, clericii din fiecare parohie, însoțiți de până la 5 voluntari, vor merge din casă în casă pentru a împărți pâinea sfințită și Lumina, în noaptea de Înviere. Singura modificare față de acordul inițial cu BOR este că în această misiune nu mai sunt angrenați polițiștii. De menționat că una din ordonanțele militare prevede deplasarea în grupuri de cel mult 3 persoane.

Vela a susținut că oamenii vor primi pâinea sfințită sau Lumina "din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieși în stradă".

Textul noului acord semnat de ministrul de Interne, Marcel Vela și de Patriarhul Daniel:

"Având în vedere estimările recente ale specialiştilor referitoare la extinderea pandemiei în următoarele două săptămâni, pentru a spori măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, Acordul Patriarhiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, din data de 14 aprilie 2020, se modifică după cum urmează:
 • 1. Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică, fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.
 • 2. Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti (sfinţită joi, 16 aprilie 2020), va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020 şi sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 - 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 -12.00, la solicitarea credincioşilor.
 • 3. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.
 • 4. Clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi), în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ştampilat de parohie.
 • 5. Credincioşii vor primi Paştile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuinţelor multifamiliale acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie (mască şi mănuşi).
 • 6. În spitalele unde nu există preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne aflate în misiune în noaptea de Înviere vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.
 • 7. Structurile coordonate de către Ministerul Afacerilor Interne (Poliţie, Poliţie de frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliţie locală şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale) vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus".
Marcel Vela Vela a anunțat marți seară că, potrivit unui acord MAI-BOR, românii vor putea merge la biserică vineri și sâmbătă pentru a primi "pâinea binecuvântată”, în timp ce lumina de Înviere va fi distribuită oamenilor de către polițiști, jandarmi și voluntari.

Decizia a stârnit controverse în spațiul public, iar miercuri la prânz președintele a cerut Guvernului să revină asupra acordului, spunând că nu este momentul pentru relaxare în acest moment.

"Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. (...) Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare”, a spus presedintele.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

42448 vizualizari

 • +71 (111 voturi)    
  Aștept să-și prezinte demisia. (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:35)

  Tutea [utilizator]

  Orice altă declarație a domniei sale nu mai are nicio credibilitate sau relevanță! Încrederea se pierde o singură dată!
  • +6 (40 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:45)

   [anonim] i-a raspuns lui Tutea

   • +6 (18 voturi)    
    Gura pacatosului-Anafura si Prescura salveaza RO (Joi, 16 aprilie 2020, 1:43)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui

    Nu vi-i clar???
    1. BOR are mai mare autoritate decat MAI in RO....(îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române SI prevederilor din ordonanţele militare)
    2. MAI nu are idee de lucru (estimarile specialistilor.....tot aceia teologi care i-au avut si inainte?)
    3. Cei de la bloc de ex etajul 6 , 8...sunt discriminati (pragul casei ori de la fereastră, )
    4. Arunca in joc/foc Asoc de proprietari...(or fi facut protocoale?)
    5. Mai ramane valabila Legea cu amenzile pentru nerespectarea regimului stării de urgență.? Daca DA , de ce nu se aplica BOR si celor ce favorizeaza raspandirea infectiei?

    Sa iasa la munca Televiziunile la filmare....si jurnalistii Independenti (?)...
    • 0 (8 voturi)    
     Nu ai imaginație. (Joi, 16 aprilie 2020, 9:13)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui baimarean

     Dacă stai la etaj poți primi la fereastră paștele.Cobori cu frânghia un coșuleț.
  • +12 (28 voturi)    
   Demisia (Joi, 16 aprilie 2020, 7:24)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Singura soluție. Toate astea ar fi fost evitate daca Popii aveau conturi online sau revolut paypall
   • -8 (20 voturi)    
    A procedat bine. Cred ca nu esti roman si (Joi, 16 aprilie 2020, 8:49)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

    si nu stii cit de puternice sunt traditiile.
    Pentru ca ele se bazeaza pe cultul mortilor si pe simtul datoriei fata de acestia.
    • +2 (8 voturi)    
     cardu (Joi, 16 aprilie 2020, 9:28)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     apeviștii n-au tradiții, părinți, bunici...au cardu cu pensii speciale militare, popote și birturi...și îs de o prostie rară, nu-și dau seama că stridența îi demască...nici securiștii nu mai îs ce-au fost...amu încep să înțeleg de ce îi atîta disperare să stăm în case...vezi Rise Project
    • +7 (13 voturi)    
     Vorbeste pentru tine! (Joi, 16 aprilie 2020, 9:30)

     Alui [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Majoritatea romanilor merg la biserica doar la nunti si inmormantari! Stii foarte bine asta! Doar taranii si batranii mai merg la biserica pentru socializare, ca se simt izolati. Dar cand e vorba de boala, fiecare se fereste dupa cat il duce mintea!
    • +3 (13 voturi)    
     Tradiția popilor (Joi, 16 aprilie 2020, 9:33)

     Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     De a avea buzunarul plin. Daca erau oameni cu enoriașii lor le explicau frumos că anul asta e diferit că își vor face datoria față de morți în perioada următoare. Sigur, sunt și excepții cu preoți care chiar au făcut asta. Desigur că acum sunt obligați de la mitropolie să facă circul cel din fiecare an.
    • +3 (11 voturi)    
     Sa va stea in gat traditiile (Joi, 16 aprilie 2020, 10:12)

     dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Daca nu intelegem ca tot ce facem este in favoarea noastra inseamna ca santem niste tampiti. si eu sant crestin si am crescut langa biserica. Dar pentru asta nu mor daca o data in viata nu pot sa merg la biserica. Nu ce dovedesti daca te impartasesti si dupa aceia mori.
     Noi facem sacrifici nu ne vedem copii si nepotii la doi pasi pentru a respecta legea, ne frica sa traversam strada la magazin sa luam o paine fara declaratie, iar destepul de la interne vrea sa ne trimita la usa nu stiu ce indivizi imbracati sau nu in haine de militeni. Cer ca sa se respecte legea si sa se aplice amenzi la toti ca la orice cetatean.Daca se fac discriminari , nici eu numai respect nici o restrictie, romii vor veni si ei cu pretentii, footbalisti la fel ,manelisti, actorii si patronii de restaurante si altii.
  • +3 (19 voturi)    
   romania (Joi, 16 aprilie 2020, 8:09)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   se apropie de teocratie cu tampiti ca asta
   • +1 (15 voturi)    
    exact (Joi, 16 aprilie 2020, 8:15)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

    Ce cauta in RO ordonante MILITARE pe teme religioase? Unde mai e laicitatea de stat modern?
   • +3 (7 voturi)    
    Există posibilitatea ... (Joi, 16 aprilie 2020, 10:45)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

    Vedetele occidentale ar putea face un experiment in Ro privind îndoctrinarea şi supunerea maselor, astfel ca e posibil sa ne trezim cu un stat ortodox in viitor, unde PM sa fie un pop. Nu e glumă, frica şi prostia se răspandesc cu viteza luminii. Comunismul e minciună pe langă dogmele popilor... Nu, nu are nici o legătură cu învăţăturile lui Iisus, indiferent cine, de unde a venit, sau dacă a existat acest personaj controversat... la oameni, totul e pe bani şi control. Experimentul "stat creştin ortodox" poate fi o soluţie premergătoare şi inspiraţională pt NWO. Putere prin şantaj religios. Docilitatea maselor, cu binecuvantare... Sper să mă înşel, dar teoretic e o soluţie politică logică...Aferim !
    • 0 (2 voturi)    
     Handmaid's Tale ? (Joi, 16 aprilie 2020, 11:54)

     Gelum [utilizator] i-a raspuns lui MenInBlack

     Asta ar fi interesant, varianta romanească/ortodoxa.
  • -3 (17 voturi)    
   Militianul Velea! (Joi, 16 aprilie 2020, 8:36)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Sunt convins ca implicarea armatei si a politiei (institutiile de forta "fizica" ale statului) in detaliile desfasurarrii acestei sfinte sarbatoriri, a crestinatatii -Invierea Domnului Iisus Hristos - rapeste emorm de mult din puritatea spirituala a trairii acestei extrem de importante aspiratii de conexiune, a credinciosilor, cu Cel care i-a creat.
   Concentrarea spirituala, meditativa, a celor ce visau sa se intalneasca cu Creatorul s cu Fiul Sau, va fi tulburata, abatuta, intinata de interventiile permanente ale reprezentantilor institutiilor "de forta", interventii prin care cei pro-activi isi vor face datoria de a fi respectate, strict militareste, articolele ordinului emis de catre sefii lor politici - "purtarea mastilor de protectie antivirus, distanta de 1,5 m. intre doi credinciosi alaturati unul-altuia, etc., etc..(alti sefi politici la putere, alte decizii privind oportunitatea inplicarii armatei si politiei - "ciocul mic, ca acum noi suntem la putere).
   Legatura spirituala a crestinului cu Cel ce l-a creat se afla permanent in sufletul fiecarui crestin, intr-o discretie absoluta, pur personala, in toate clipele vietii acestuia, evocarea acestei trairi nefiind conditionata de prezenta unui reprezentant al clerului si nici de existenta unui cadru material bisericesc.
   Credinciosul autentic poate sa dovedeasca Creatorului si Fiului Sau ca venereaza invierea Fiului, ca isi dedica intreaga traire spirituala acestei sarbatoriri, chiar si daca este prezent in locuinta sa (caminul familial), urmarind complet conectat, slujba religioasa transmisa prin toate posturile TV, inclusiv prin postul TV ce apartine patriarhiei.
   Prezenta Luminii Sfinte (adusa de la Ierusalim), in spatiul patriarhal, in timpul slubei religioase de la patriarhie, va avea darul sa concentreze venerarea tuturor credinciosilor asupra sa, sa le uneasca sufletele, chiar daca sunt separati fizic, fiecare in caminul sau, ne
  • 0 (14 voturi)    
   Militianul Velea CONTINUARE! (Joi, 16 aprilie 2020, 8:38)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   .... fiecare in caminul sau, nefiind tulburati de administratorul de bloc, venit cu Lumina Sfanta(ord. militar)
   • -2 (8 voturi)    
    Rugaciuni versus rugaminti ! (Joi, 16 aprilie 2020, 10:08)

    hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

    Cei mai multi crestini ortodocsi nu adreseaza Creatorului "rugaciuni" de venerare, de preamarire, de slavire, ci ii adreseaza "rugaminti de ajutor decisiv in viata respectivului, de genul : ajuta-ma, Doamne, sa-mi cresca sefu' leafa, sa ia copilul meu examenele, sa-i moara capra vecinului, etc. etc.
  • -3 (7 voturi)    
   la klauz (Joi, 16 aprilie 2020, 8:41)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   te referi, nu ?!
  • -1 (15 voturi)    
   Nu a gresit cu nimic. Oamenii s-ar fi dus oricum (Joi, 16 aprilie 2020, 8:46)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   la biserica. Asa, cu promisiunea ca vor primi totusi lumina, vor sta in case.
  • +2 (16 voturi)    
   Pleaca doar impreuna cu Orban (Joi, 16 aprilie 2020, 8:53)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Problema e la Orban, acest circar de doi lei care sta cu ochii pe sondaje in loc sa aiba o atitudinde de premier. Si asta e in general calitatea activului de partid al PNL. Uitati-va in jurul lui Orban si dati cu tunul pana sa gasiti un om decent. Singurul om decent din acest partid este primarul Oradei, Bolojan, dar care nu are loc in conducerea PNL datorita melanjului de incompetenti, inepti si corupti care controleaza acest partid.
  • -1 (3 voturi)    
   Ușurel.Nu are voie. (Joi, 16 aprilie 2020, 9:11)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Decretul pentru prelungirea stării de urgență spune că este interzisă demisia.Înafară de ce vrei tu,mai ții cont și de legi?
  • -3 (3 voturi)    
   Nu e adevarat... (Joi, 16 aprilie 2020, 12:34)

   Olyx [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   daca decizia ar fi cauzat probleme majore, atunci da, s-ar fi impus demisia. Asa insa, sa cerem demisia ministrului pentru ceva ce nu s-a intamplat, scuzati-ma, mi se pare o chestie de...joaca ! Nu te joci(!) intr-un razboi cu demisia unuia care conduce ostirea, NU ? Si, vreti sa spuneti ca nu a fost in prima linie ? Ca nu a condus cum trebuie ? Vi se pare ca atitudinea domniei sale are ceva din aroganta, duplicitatea si incompetenta celor care ne-au condus dupa 2016 ?...
 • +47 (81 voturi)    
  Isi va da dimisia? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:35)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Nu cred sa aiba atâta bun simț.
  • +11 (31 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:28)

   [anonim] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

  • +5 (9 voturi)    
   Nimic nu e mai penibil (Joi, 16 aprilie 2020, 9:05)

   fat.cat [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Ca sa nu spun de-a dreptul gretos, decat cuviosagul interesat al unui politician in plina campanie electorala. N-o sa-si dea nicio demisie. El e convins ca a procedat corect.
  • -2 (6 voturi)    
   Tu ce nu ai?Minte? (Joi, 16 aprilie 2020, 9:15)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Decretul pentru prelungirea stării de urgență interzice demisia.
 • +54 (92 voturi)    
  Demisia Vela si anulati acordul MAI-BOR (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:36)

  Zimbru [utilizator]

  BOR care vor sa omoare populatia este o institutie care si-a pierdut credibilitate si impactul asupra celor care vor frecventa bisericile va fi mare. BOR este o rusina rusofila.
  Cat despre Vela acesta nu numai ca trebuie sa anuleze acordul MAI-BOR, ci sa isi si dea demisia daca a dat dovada de atata lipsa de responsabilitate.
  • +22 (32 voturi)    
   Non sens! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:24)

   Criogenia [utilizator] i-a raspuns lui Zimbru

   Biserica nu vrea sa omoare populatia, si-ar taia finantarea, nu ar mai exista. Ei vor doar sa mai faca niste banutzi neimpozitabili. Zece lei de la unul altul se aduna o gramada...
   • +5 (9 voturi)    
    Nu toata populatia! (Joi, 16 aprilie 2020, 9:34)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui Criogenia

    Stiu si isi asuma riscul ca unii din credinciosi sa moara! Probabil “au nevoie” foarte acuta de bani. Daniel e de o zgarcenie notorie, nu vrea probabil sa chetuie prea mult din economiile de miliarde ce euro! Isi vinde enoriasii pentru bani! E la fel ca Iuda Iscariot!
   • 0 (8 voturi)    
    Nu omoară decît cîteva procente (Joi, 16 aprilie 2020, 9:45)

    bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Criogenia

    ... iar parastasele se vor face timp șapte ani

    Oricum, țara se va depopula rapid în perioada următoare, mai ceva ca după mineriade. Mulți dintre cei care au plecat din țară și care lunile acestea s-au întors de voie sau de nevoie își vor lua gîndul de la un viitor pentru ei și copiii lor aici. Aveam deja o treime din forța de muncă peste graniță. Procentajul va crește sensibil după ce căderea economică generată de risipa publică din această perioadă îi va fi alungat și pe ultimii care se chinuiau să își cîștige aici un trai cinstit.

    Pe scurt, dacă afacerea cu nunți și cu botezuri deja se duce de rîpă, este util să fie încurajată cea a parastaselor - ca de obicei, cu sprijinul activ al statului.

    Evident că nu vorbesc de Biserica formată din comunitatea credincioșilor, ci de clerul ajuns în posturi pe bani, cu ierarhi care au avansat cu binecuvîntarea Partidului Comunist Român.
 • +37 (71 voturi)    
  DEMISIA (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:39)

  DiDiRo [utilizator]

  ghiolbaneeee!!!!!!!!!! si la cules sparanghel ca poate la asta te pricepi, ramane insa sa te accepte nemtii.
 • +51 (89 voturi)    
  Vela demisia, BOR criminali (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:40)

  Rezistam [utilizator]

  Nu mai calc in viata mea la o slujba ortodoxa cand vad ce fac jogodiile de inalti prelati care vor doar sa puna in pericol viata oamenilor chiar cand am ajuns in perioada critica.
  Vela, nemernicule, pentru ca ai facut pact cu diavolul, da-ti demisia ca ai zero credibilitate.
  • -23 (41 voturi)    
   Fariseule (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:26)

   BogdanFV1 [utilizator] i-a raspuns lui Rezistam

   Nici nu cred ca ai dat vreodată p acolo cu adevărat. Ce era greșit dacă poliția ajuta BOR in împărțirea Paștilor și a Luminii Sfintei Învieri?? Ei știu numai sa taie amenzi?? Nu sunt in slujba cetățeanului? Iar dacă omul vrea sa iasă din casa și are derogare de la lege s o facă, cum și acum are pt motive întemeiate (încât poate merge zilnic la serviciu, la hypermarket etc), care e problema primarului Sibiului? Și ce treaba are BOR cu asta? Le intra oamenilor cu forța in casa?? O sa dea Dumnezeu sa vedem mai mulți morți după Paști decât înainte! Pt ca nu puterea lui Dumnezeu, zici ca toți ateii marxiști ca mersul la Înviere omoară oameni. O sa vezi ca vor muri oameni, iar ateii care ne conduc nu o sa mai aibă cuvânt de dezvinovățire.
   • +6 (12 voturi)    
    So (Joi, 16 aprilie 2020, 3:03)

    mitg [utilizator] i-a raspuns lui BogdanFV1

    -co-la.
   • +11 (21 voturi)    
    Cu tot respectul (Joi, 16 aprilie 2020, 8:09)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui BogdanFV1

    Istoria ne-a demonstrat ca statul trebuie sa fie SEPARAT de biserica, deci laic.
    Multe lucruri rele s-au intamplat din amestecul bisericii si slujitorilor sai in politica sau chiar in stiinta. Razboaie cu milioane de victime au avut loc din acest amestec toxic, ca sa nu mai vorbim de sustinerea si apararea agresiva a unor "adevaruri" stiintifice de catre biserica si slujtorii sai.

    Sa nu uitam ca adevaratii farisei sunt preotii care se amesteca in jocurile politice.
    -------------------------------
    Vai vouă, fariseilor! Că iubiţi scaunele din faţă în sinagogi şi în închinăciunile din pieţe.

    Iar El a zis: Vai şi vouă, învăţătorilor de Lege! Că împovăraţi pe oameni cu sarcini anevoie de purtat, iar voi nu atingeţi sarcinile nici cel puţin cu un deget.
    -------------------------------
   • +5 (13 voturi)    
    de unde iesiti ma? (Joi, 16 aprilie 2020, 8:10)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui BogdanFV1

    sunteti reali?
   • +5 (7 voturi)    
    Desteptule de cand militia e aliata cu credinta (Joi, 16 aprilie 2020, 10:16)

    dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui BogdanFV1

    Poate ne aduce militia si bastoane in capul vostru destept.
    Nici pe vremea dictaturii comuniste nu venea militia sa ne convinga sa ramanem crediciosi.
  • -10 (24 voturi)    
   slujba (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:30)

   ananstef [utilizator] i-a raspuns lui Rezistam

   lasa ca nici nu ai calcat vreodata de buna voie.
   liber la hatereala
  • -7 (19 voturi)    
   Sa inteleg (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:51)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui Rezistam

   Ca pana acum mergeai la Biserica pt ca BORul era un grup glumet?
  • +2 (8 voturi)    
   N-ai tu treaba cu ortodoxia. Si nu-ti mai atribui (Joi, 16 aprilie 2020, 8:53)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Rezistam

   pluralul. Rezista singur.
 • +48 (84 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:42)

  [anonim]

  • 0 (10 voturi)    
   De ce, nu este de-al vostru? Va e frica? (Joi, 16 aprilie 2020, 8:57)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui

   Foarte bine. Daca nu aveti respect, poate va mai tempereaza frica.
 • +8 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:56)

  [anonim]

  • -2 (10 voturi)    
   Daca asa te recomanzi, nu te contrazicem (Joi, 16 aprilie 2020, 9:02)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui

   Si nici cu gramatica nu stai prea bine.
   Poate gindesti in alta limba.
 • -12 (26 voturi)    
  ar trebui sa spuna (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:56)

  cucuveauamov [utilizator]

  "ma intelesesem cu Klaus si Orban sa mai luam niste voturi si de la ortodocsi, dar, dupa ce a citit Klaus pe FB ca il injura #rezistentii, am acceptat sa cad doar eu de prost". Nu va spune asta.
 • +16 (36 voturi)    
  demisia, baiatu' meu (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:59)

  stupidu [utilizator]

  cum naiba ma sa faci acord cu bor sa incalcati ordonantele militare ce le-ati dat, maaaai muuuult, in stare de urgenta nationala tu pui personalul mai la dispozitia bor, sa imparta lumina :)))) vela, tu nu esti nici macar idiot, tu esti cu capu', zau
  • +6 (14 voturi)    
   Vai de ele ordonante (Joi, 16 aprilie 2020, 0:28)

   johnny2 [utilizator] i-a raspuns lui stupidu

   si vai de noi !
 • +11 (27 voturi)    
  :)) (Miercuri, 15 aprilie 2020, 22:59)

  I [utilizator]

  Acum daca vrea BOR sa fie distribuitor unic de covid, ce va bagati voi?! :)))
 • +26 (30 voturi)    
  Dar sa distribuiti sfanta masca, ce spuneti? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:00)

  CezarN [utilizator]

  Ciudat cum a bagat guvernul politia la distribuit lumina (ca apa si gazele le distrubiuesera deja din 10 August), insa nu distribuie masti, manusi sau dezinfectanti cu toate ca, pe langa faptul ca sunt utile, incep sa devina si obligatorii. Obligatorii, obligatorii, insa de unde sa le luam, domnilor guvernanti?
 • +5 (21 voturi)    
  opriti-l care pe NEBUNUL asta! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:01)

  dorinmac [utilizator]

  asta chiar n-o dat pe la scoala, sau e doar RETARDAT? CHIAR nu realizeaza gravitatea situatiei? ministru de interne? SOCIOPAT, asa se numeste! sa-l opreasca careva pana nu-i prea tarziu!
 • -10 (28 voturi)    
  Decență (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:03)

  MPopa [utilizator]

  Am tot respectul pentru dl. Vela și cei care l-au sfătuit. Au înțeles importanța momentului pentru milioane de credincioși și au găsit o soluție cât se poate de prudentă în circumstanțele actuale. BOR a dat dovadă de înțelepciune și tact în ciuda unor atacuri mai mult decât suburbane.
  Că unii ar dori să vadă munți de cadavre numai ca să-și satisfacă ura pe care o resimt față de biserica ortodoxă, asta-i o realitate cu care va trebui să ne obișnuim. La fel cum va trebui să ne obișnuim și cu predicțiile lor iraționale și să le ignorăm.
 • -9 (15 voturi)    
  E clar? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:03)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Deci reprezentanții popimii vor umbla noaptea ca hoții incalcând Ordonațele militare 1,2,3,4,5,6,7,8 date de activistul Vela Marcel, ca sa ducă lumona prin orașele si satele patriei noastre aflate in stare de urgenta (= ocupatie militara ordonata de marele Kluas fabricat in retortele Secu de la Grivco). Asa s-au ințeles ei - Inalt Prea Securimea Sa Daniel Ciobotea si maiorul in rezerva (?) Vela Marcel
 • +8 (20 voturi)    
  romanica (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:04)

  liviu_ [utilizator]

  este teocratie.

  oricuum vela nu mai are NICI o credibilitate!
  modificarea acordului e ceva de genuL "shit, am dato-n bara, dar nu vreau sa recunosc, asa ca schimb putin ordonanta" nu schimba cu NIMIC modificarea ordonante

  tot un dezastru la 1-2 saptamani dupa infviere o sa fie! poate un dezastru putin mai mic decat daca se duceai si la slujbe dar nu mult!
  • -2 (8 voturi)    
   Sa scrii "romanica" e infractiune. Esti infractor (Joi, 16 aprilie 2020, 9:06)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Nerespectarea insemnelor statului este infractiune. Am sa caut sa-ti spun si care este pedeapsa.

   Daca tu/voi va simtiti "romanici" e problema voastra.
 • +11 (25 voturi)    
  vele (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:05)

  ------ [utilizator]

  Vela !!! ti-ai dat arama pe fata ,adica buzunaru biserici inaintea binelui pentru romani,ce legatura o fi intre tine si structurile bisericii ortodoxe ,tare curios sunt sa le aflam ,inainte totusi demisia ar fi bine venita.
 • +8 (28 voturi)    
  ba (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:05)

  IonIonescuDeLaBrad [utilizator]

  Un popor de tampiti care se sinucide si care ii ucide si pe cei de langa ei. Mai bine va spintecati pe un altar, cum se facea odinioara, era mai simplu si fara chin.
 • +14 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:07)

  [anonim]

 • +3 (17 voturi)    
  Schimbarea majora este aceea ca angajatii (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:07)

  Susufler0 [utilizator]

  MAI avand functii de politisti, nu mai sunt subalternii BOR !

  PS. E o mare victorie a Statului Laic impotriva Bisericii !
 • -5 (17 voturi)    
  sarmanul Velea... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:08)

  ..13 [utilizator]

  Numai in pielea lui sa nu incerci sa fii!!!!!

  Iertati-l ca nu prea stie ce face!
  Pace Voua!

  PS
  mai ramane sa se deminstreze ca romanilor nu le trebuie nici lumina si nici biserica - probabil ca voi trai sa o vad si pe asta - este o falsa credinta pe care cei mai multi incearca sa o arate in fata altora, in rest fiecare cu a sa si gata...Si nun zic ca este bine - doar constat
 • +14 (28 voturi)    
  Demisia (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:09)

  Mihai Fildan [anonim]

  Anularea acordului cu BOR si o demisie ar fi fost un gest de onoare. Modificarea acordului si puparea in cur a preaimbogatitului la final de discurs, cu multumiri arata milogeala acestui om si lipsa de verticalitate. Incepuse bine mandatul, dar s-a manjit pe parcurs Ceva tipic in politica romaneasca.
 • +7 (23 voturi)    
  Offffff... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:12)

  DurAndrei [utilizator]

  Alt penelist fraier care si-a luat-o de la mizeria numita psd!!! Marele ultrafericit se stie ca e doar piesiedist turnator la secu' si l-a prostit pe fraierul Vela cu tot felul de cacanarii! Asa le trebuie pnl-ului sa pastreze in functii diverse mizerii umane de sorginte pesedista. Se vede lucrul asta mai ales la spitale, dar cel mai bun exemplu de pesedeala cronica severa este CalafaArafat.
  • +3 (7 voturi)    
   Pe bune , uita-te un pic in biografia lui (Joi, 16 aprilie 2020, 8:28)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui DurAndrei

   Omul e mare prieten cu toti sefii bisericii din zona Caras-Severin. Relatiile lui cu biserica sunt vechi si duse la nivelul la care pe fi-sa a nasit-o seful cel mare din judet. Deci nu, nu e niciun fraier, este un profitor clasic care a dat cu banul si a ales PNL. Si cam asa e tot activul de cadre al PNL. 90% au intrat in partid pentru a obtine niste beneficii materiale. Uita-te ce se intampla cu toate contractele din aceasta perioada care se dau doar prietenilor de partid (sau celor care cotizeaza). Aviz celor care au de gand sa voteze acest partid.
 • +18 (26 voturi)    
  acord modificat? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:15)

  constan [utilizator]

  Pai prezentul comunicat anuleaza acordul cu pricina si gata.Tot ce urmeaza nu mai este treaba ministrului Vela ci a Bisericii.De ce ne spune Vela cum se organizeaza Biserica?Corect ar fi ca Dl Vela sa-si recunoasca barbateste greselile sau sa-si dea demisia
 • +9 (19 voturi)    
  BOR-UL SUPREM (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:16)

  nicknolteanu [utilizator]

  BOR-ul este organismul, organizatia, organul , nu stiu ce dracu mai este , dar poate avea la mina orice partid , politician, nimic nu se face fara BOR, o enclava de oameni de căcat , la fel ca si MAI
 • +13 (23 voturi)    
  Ce spune noul purtător de cuvânt al BOR... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:20)

  Tutea [utilizator]

  ...Marcel Vela știm deja și anume că nu demisionează și-și vede de plan. Interesant este însă ce va face adevăratul ministru al Afacerilor Interne, indiferent care este acesta.... că cel aflat acum în funcție nu mai seamănă câtuși de puțin cu un ministru.
 • +14 (28 voturi)    
  Nu cumva (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:26)

  Alexa.99. [utilizator]

  sa intre in sevraj de painici sfintite si lumanari aprinse, bietii oameni.
  O tara plina cu spalati pe creier, dependenti de biserici ca niste bolnavi mintal.
  N-as fi crezut ca voi vedea zilele astea si moaste plimbate pe strazi, suntem la ultimul nivel de ratare de pe continentul asta, saraci si prosti.
 • +6 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:27)

  [anonim]

 • +17 (27 voturi)    
  Astia-s normali la cap ??? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:33)

  OvidiuTudor [anonim]

  În spitalele în care nu există preot și în centrele sociale și de carantină, Lumina va fi distribuită de cadre ale MAI aflate în misiune în noaptea de Înviere

  Deci bagi militia sa distribuie lumina ca sa ia tulpina pe care sa o distribuie pe strada la urmatoarea misiune de impunere a restrictiilor ???
 • +14 (28 voturi)    
  E jenant (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:33)

  Alexandru Aldea1 [anonim]

  Domnule Vela, cu tot respectul..., e jenant... E ridicol. Chiar mai ridicol decât era pana acum.
 • +22 (30 voturi)    
  exemplu de la vatican (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:37)

  blackhat [utilizator]

  BOR si Daniel ar trebui sa ia exemplu de la Biserica Catolica / Papa de la Roma.
  Slujba fara enoriasi sau alti clerici. Doar Papa si o echipa a televiziuni + transmisie live la tv pe toate posturile relevante
 • +7 (19 voturi)    
  O mizerie (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:41)

  dekar [utilizator]

  Un compromis ordinar .
 • +17 (25 voturi)    
  Popii (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:46)

  Tony_K [utilizator]

  Popii au televiziune chiar la standarde de ultima generatie, de ce nu o folosesc sa faca slujba acolo? Oh, stai ca prin transmisie radio tv nu poti baga mana in buzunarele oamenilor saraci cu duhul. Scuze.
 • +11 (25 voturi)    
  Ce rost mai are asa-zisul acord? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:47)

  Alui [utilizator]

  Vad ca politia nu mai are nici o atributie!
  S-a umplut de rahat la maxim!
  Demisia se cere de urgenta!
 • +6 (14 voturi)    
  M-am grabit, politia mai are atributii (Miercuri, 15 aprilie 2020, 23:52)

  Alui [utilizator]

  Sa distribuie la centrele de carantina, adica acolo unde e riscul mai mare.
  Ce penibil! La sfarsit el multumeste BOR!
  Sper ca politistii sa aiba curaj sa refuze ordinul de distribuire a pastilor si “luminii de la Ierusalim” pe motive de constiinta religioasa! Se pot inscrie in celelalte culte Ori se declara atei pana atunci! In cazul ala nu-i poate obliga nimeni sa ia parte la un ritual ortodox.
 • +17 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 aprilie 2020, 0:04)

  [anonim]

 • +11 (21 voturi)    
  ... (Joi, 16 aprilie 2020, 0:21)

  Joe@Black [utilizator]

  Ma asteptam ca autoritatile sa anunte ca fiecare biserica sa fie "pazita" de jandarmi/politie/armata si toti cei prinsi la biserica sa fie amendati....dar prin aceasta ala-bala nu isi asuma nimeni ipocrizia de a clarifica ferm ca nu are nimeni voi sa fie prezent in apropierea bisericilor dupa ora 22:00 cand circulatia este interzisa...
  Va de noi si de tara noastra ce ne asteapta in urmatoarele saptamani...cand nu e cap, vai de picioare!
 • -9 (19 voturi)    
  Multi necredinciosi.. (Joi, 16 aprilie 2020, 0:29)

  johnny2 [utilizator]

  ..mai are poporul asta !
  • -1 (9 voturi)    
   Stalinisti (Joi, 16 aprilie 2020, 6:57)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui johnny2

   Nu necredinciosi
 • +8 (16 voturi)    
  Porunca a VI a (Joi, 16 aprilie 2020, 0:46)

  sake31 [utilizator]

  Porunca a 6-a a lui Dumnezeu spune: "sa nu ucizi"!
  Nerespectand distantarea sociala exact asta se va intampla! D-l Vela si preafericitul vor avea pe constiinta victime colaterale. Chiar daca nu mai mult decat o singura persoana isi va pierde viata din cauza neghiobiei asumate in numele credintei- eu consider ca e deja prea mult! As vrea sa vad modul in care familiilor indurerate le va fi explicat motivul pentru care unul/mai multi membri i-au parasit prematur!
  • -2 (8 voturi)    
   Sa mergi cu masina (Joi, 16 aprilie 2020, 6:58)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui sake31

   Inseamna sa ucizi dupa mintea ta.
  • 0 (2 voturi)    
   vezi belarus (Joi, 16 aprilie 2020, 11:04)

   pmgheo [utilizator] i-a raspuns lui sake31

   esti spalat pe creier prea bine ca sa aiba rost un raspuns
 • +6 (12 voturi)    
  Iesiti din BOR! ACUM! (Joi, 16 aprilie 2020, 1:13)

  Alui [utilizator]

  Patriarhul risca vietile oamenilor pentru ce? Pentru un ritual fara justificare in Biblie. Unde scrie in Biblie de pasti si lumini de la Ierusalim?
  Ce e mai rau, si-a gasit o sluga, ministru de interne, care trimite politistii cu lumina in spitale si centrele de carantina. De ce nu i-a trimis pe popi? E mai de pret lumina asta decat vietile politistilor si ale famiililor lor?
  In plus politistii pot raspandi ei boala in public.
  Sunteti normali la cap? Va dati seama ca sunteti parte intr-o biserica care cauta sa-si ucida credinciosii? De ce vreti sa fiti parte la asa ceva? Gasiti-va o biserica cu adevarat crestina daca sunteti credinciosi! Gasiti-va o biserica care se sacrifica pentru voi, nu va pune pe voi sa va sacrificati pentru ea!
 • +6 (12 voturi)    
  pactul cu biserica cu ocazia Pastelui ortodox (Joi, 16 aprilie 2020, 1:27)

  Renaticuta [utilizator]

  Consider ca nu trebuie facut nici un gest ca, aducerea luminii, oferirea de pasca etc. in aceasta perioada. Nici o apropiere de nici un fel. E mai sanatos asa. Nu poti sti cati din cei care impart lumina sau altceva nu sunt purtatori de coronavirus asimptomatici si in loc ca Biserica sa-si castige enoriasii sa ii piarda. Ar fi bine sa renunte la lacomia ei legendara macar pentru o perioada.
 • +3 (11 voturi)    
  demisia! sinistru persnaj acxest vela (Joi, 16 aprilie 2020, 5:02)

  Ionionx [utilizator]

  Grecia, tara pr0fund 0rt0d0xa, sambata si duminica a interzis circulatia masinil0r ptr a se asigura ca p0pulatia va sta in case....numai acest persnaj alunec0s isi pune p0alele-n cap si da cu bata-n balta, anuland t0ate ef0rturile institutiil0r, ca sa nu mai v0rbim ale medicil0r, de a tine sub c0ntr0l aceasta pandemie, atat cat s-a putut.... un lucru este cert, acest Prea-securist este de-0 insistenta dusa pana la pat0l0gic! VELA, DEMISIA, NU NE BAGA M0ARTEA-N CASA!
 • +3 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 aprilie 2020, 6:07)

  [anonim]

 • -2 (6 voturi)    
  De unde nu-i.... (Joi, 16 aprilie 2020, 6:23)

  tontu [utilizator]

  Marcele ai dovedit din pacate ca n-ai "dotarea" necesara pentru acest post, dar vom spune o rugaciune si pentru tine ca cel puin ai incercat.
 • +5 (15 voturi)    
  Sa indrazneasca popii sa imi bata usa (Joi, 16 aprilie 2020, 6:46)

  cris333 [utilizator]

  Sa indrazneasca vreun popa sa imi bata la usa ca il iau la goana si scapa cu fuga ca sa nu arunc cu olita cu pipi sau sa nu il aghezmuiesc cu clor.
  Uite ca nu le-a mers gonoaielor de Pesedisti sa infecteze tara tara cu corona desi au infectat-o cu propaganda si minciuna 30 de ani .
  Sa nu uitam la alegeri cand preotii spuneau la slujbe "Votati ponta" .
  Sa nu uitam de acel popa care cu 2 dascali a infectat 200 de persoane cu corona.
  E foame mare de bani peste tot dar asta nu justifica ca popii sa aiba asa tupeu pe stare de urgenta sa bata la usi.
  Numai sa vina unu la usa.
 • -2 (12 voturi)    
  Stalinistii (Joi, 16 aprilie 2020, 6:57)

  galeo [utilizator]

  Au castigat
 • +6 (14 voturi)    
  UN SINGUR CUVÂNT (Joi, 16 aprilie 2020, 7:43)

  Mirobo [utilizator]

  SLUGĂ
 • 0 (10 voturi)    
  Vela declara pe vremea cand era primar (Joi, 16 aprilie 2020, 7:52)

  Susufler0 [utilizator]

  al Caransebesului ca i-ar fi placut sa fie staret la o manastire din zona !
  Rogu-te, asculta-ne ruga Danny si daca insul asta tot a esuat ca sef civil de politisti in organizarea Pastelui in vreme de Covid, pt ca totusi s-a straduit, impotriva tuturor fortelor medicale laice, fa-i pe plac si dai o staretie si scapa-ne de el !

  PS. Multumim anticipat Prea Fericite ! :))
  • -2 (8 voturi)    
   Dar de Klaus (Joi, 16 aprilie 2020, 8:44)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Nimic?
   Totul e perfect in legatura cu Werner?
   • -1 (5 voturi)    
    Cum sa nu fie perfect, i-a dat verde (Joi, 16 aprilie 2020, 9:26)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    lui Vela sa semneze acordul cu BOR si dupa ce-a vazut reactia publica a dat inapoi, curajos neamtul, a gasit vinovatul si l-a pus sa rectifice!
    • 0 (2 voturi)    
     @xgroho: Aparusi ? (Joi, 16 aprilie 2020, 11:56)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Aparusi, tu cel care le stie pe toate in ceea ce-i priveste pe Iohannis si pe liberali dar esti atat de nestiutor, de inocent, cand vine vorba de si mai inocentii pesedei ! :))))
   • +2 (4 voturi)    
    @galeo: (Joi, 16 aprilie 2020, 9:33)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Zi-mi tu ce vrei sa-ti spun despre el ? :)))) Ce ti-ar placea sa auzi ?
   • -1 (5 voturi)    
    Klaus is face datoria! (Joi, 16 aprilie 2020, 9:39)

    Alui [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    E intr-o situatie ingrata! Vede ca un grup de romani ortodocsi vor sa se sinucida practic! Totusi datoria lui e sa-i protejeze pe toti romanii, chiar si pe cei care si-au pierdut mintile! Cand vezi un sinucigas la marginea unei prapastii tu ce faci? Treci mai departe sau incerci sa il opresti?
 • +2 (4 voturi)    
  Nu este obligatoriu! (Joi, 16 aprilie 2020, 9:10)

  mifasol [utilizator]

  De fapt este foarte simplu. Putem să să nu ieșim la poartă, la geam, la scara blocului sau niciunde. Putem să fim mai înțelepți decât toți cei care au hotărât o asemenea inepție.
  • 0 (0 voturi)    
   stai linistit, fni vegheaza (Joi, 16 aprilie 2020, 18:56)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui mifasol

   Da, si maine vei atinge balustrada pe care tocmai a atins-o un vecin care a primit si lumina si covidul si o sa-l iei si tu.
   Din pacate intelepciunea nu e suficient. Trebuie furie acum, trebuie scris si lui Velea si lui Orban si ziarelor si adormitului din Controceni.
   Vrea si PNL un Colectiv al lor sau ce vor?
 • +3 (7 voturi)    
  Concluzia e cutremuratoare... (Joi, 16 aprilie 2020, 9:23)

  Criogenia [utilizator]

  ...cand un om este suficient de " sarac cu duhul" si-i mai este si frica mare de saracie...cauta sa se faca politician sau popa, in ambele "meserii" pica cate ceva si trece parleazul. Dar uite ce se intampla cand aceste 2 meserii se intalnesc in campul muncii, iese circ!!!
 • -2 (4 voturi)    
  ok (Joi, 16 aprilie 2020, 9:40)

  csan [utilizator]

  ma bucur ca Velea a avut curajul sa faca pasul inapoi. Toti, dar toti au stiut si au fost deacord cu ordonanta. Dupa ce au vazut reactiile au facut toti un pas inapoi si l-au lasat pe Velea sa traga ponoasele singur. Nu au mai recunoscut niciunul, nici macar reprezentantii bisericii, astia care ne invata pe noi sa nu mintim, sa nu furam etc. Ei mint si fura fara rusine. Ma bucur ca de aceasta data nu le-a mai iesit psd-istilor magaria asa cum le-a iesit cu ministrul sanatatii. Nu a fost o pierdere, a fost un castig pentru sanatate, dar nu-mi place mizeria in care a fost tarat de hotul Cercel si analfabeta Firea.
 • -2 (6 voturi)    
  Auziti, mai indignatilor... (Joi, 16 aprilie 2020, 11:10)

  Joro [utilizator]

  cati dintre voi ati fost botezati in biserica de catre parintii vostri? Cati dintre voi v-ati botezat copilul? Cati dintre voi v-ati rugat atunci cand viata v-a incercat? Cati dintre voi v-ati ingropat parintii cu slujba bisericeasca? Pai, mai indingatilor ai atoatecunoscatorilor, nu aveti decat sa va ingropati/ardeti parintii si decedatii din familie singuri, ce nevoie mai aveti voi de biserica? Ca voi le stiti si controlati pe toate...pe toate cele care exista, in opinia voastra, adica cele pe care le vedeti cu ochii si pe care puneti mana.... Lasa-i pe prostii aia de chirurgi care se roaga inainte de operatie, lasa-i pe lasii aia de piloti si marinari care spun o rugaciune si se inchina atunci cand ii incearca viata, lasa oamanii de cultura care cred ca exista ceva deasupra cunostintelor noastre..... toti niste habotnici primitivi.... Voi le stiti si le controlati pe toate, asa cum ati invatat de la bunicii si parintii vostri! Pace tuturor!
  • +1 (1 vot)    
   Cistiga si ei un ban prostind sau isi apara clica (Joi, 16 aprilie 2020, 12:38)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Joro

   Unii cred ca atacind din principiu tot ce ar da coeziune, numitor comun, motiv de mindrie majoritatii isi apara astfel interesele de grup, de neam.

   Obiectiv permanent: Majoritatea trebuie divizata, prostita, umilita, jignita, nicio ocazie nu trebuie ratata.

   Acum se tem de crearea vreunei prietenii prea strinse intre BOR si MAI la toate nivelele.
 • -1 (3 voturi)    
  PSD-ul va multumeste din inima... (Joi, 16 aprilie 2020, 12:48)

  Olyx [utilizator]

  domnilor/doamnelor indignati/indignate de atitudinea "scandaloasa"(!) a ministrului Vela de a nu-si da demisa...Le oferiti spatiu gratuit pe acest site si deplina libertate de exprimare !... Bravos !!! :(
 • +1 (1 vot)    
  totul este neclar (Joi, 16 aprilie 2020, 15:00)

  damocles [utilizator]

  Eu sunt presedinte de asociatie de proprietari. Ce fac, deleg pe cineva sa ia lumina sau astept pe cineva sa-si exprime dorinta in acest sens? Daca sunt mai multi doritori, trebuie sa organizez sedinta de asociatie pentru alegerea unuia care sa ia lumina si sa expun participantii la imbolnavire? Norme metodologice scoateti dupa Paste?
  • +1 (1 vot)    
   carantina bat-o vina (Joi, 16 aprilie 2020, 18:54)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui damocles

   Nu domnule draga, nu trebuie sa faci nimic in urma acestui protocol. El e facut doar ca sa nu fie acuzat Daniel de genocid dupa ce o sa fie infectati o gramada de oameni dupa caravana COVID.
   Noi trebuie in continuare sa respectam carantina, Daniel e doar mai egal decat noi si are voie de la stapanire.

   Sfatul meu: stati acasa, incuiati usa, nu deschideti la lunatecii astia si sfatuiti si pe vecini sa faca la fel.
  • 0 (0 voturi)    
   Stati cuminte (Joi, 16 aprilie 2020, 23:17)

   cris333 [utilizator] i-a raspuns lui damocles

   Cred ca cel mai bine , ca sa nu aveti mai tarziu morti pe constiinta sa stati cuminte sa nu va incurcati cu preotii si parohiile in aceste vremuri grele ca o sa fiti exact ca acordul MAI-BOR .
   Oricum foamea de bani a popilor ii va scoate pe teren si fara acorduri si intelegeri si oricum o sa ii vedeti ca umbla prin cartier.
   Cel mai bine e daca afisati o hartie la scara blocurilor ca nu aveti niciun acord cu ei facut si ca nu sunteti responsabil pentru cele ce vor urma iar daca cineva vrea totusi ceva de la biserica sa ia legatura telefonic cu biserica. Adica daca trebuie va interesati de numarul de telefon de la biserica de care apartine zona de blocuri si sa va lase un numar de telefon pe care il publicati pe hartie si sa mentionati ca cine are nevoie de ceva sa contacteze telefonic si pe propria raspundere isi ia ce vrea de la popa .
   Ati inteles ideea, adica sa nu faceti acorduri cu bisericile ca sa nu aveti vreo vina mai tarziu. Asa se pare ca e cel mai bine.
 • +1 (1 vot)    
  Vela nu e sanatos la cap (Joi, 16 aprilie 2020, 18:51)

  Ademordna [utilizator]

  Pai problema erau numai politistii?
  Problema era caravana covid care mergea prin casa in casa impartind nu numai pastele masii dar si virusul.
  E suficient sa intalneasca o persoana infectata ca sa dea virusul la toti cei de dupa.
  Stati dreaku acasa cu voluntarii si popii vostrii!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by