Primarul comunei Acâş din județul Satu Mare, Tibor Balog, este cercetat penal după ce ar fi participat la o adunare de 30 de persoane, în localitate, procurorii precizând, miercuri, într-un comunicat de presă, că acesta "avea obligaţia de a impune respectarea restricţiilor".

HotNews.roFoto: Hotnews

"În data de 13 aprilie, organele de poliţie din cadrul postului Acâş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul B.T., la data de 12 aprilie, în jurul orelor 20,00-20,30, s-a deplasat în cartierul de romi din localitatea Acâş, unde a avut loc o adunare de aproximativ 30 de persoane, deşi avea obligaţia de a impune respectarea restricţiilor de adunare conform Ordonanţei Militare emisă de Ministerul Afacerilor Interne, nerespectând astfel măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infecto-contagioase", au precizat procurorii, într-un comunicat transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

O altă persoană este cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor întrucât a participat la acea întâlnire, deşi avea obligaţia de a sta în autoizolare la domiciliu.

Presa locală a scris că restricțiile de circulație și distanțarea socială continuă să nu fie respectate în comunitățile de rromi din județul Satu Mare, un astfel de caz fiind și în comuna Acâș din județul Satu Mare. Acolo, zeci de persoane s-au adunat în plină stradă pentru a cânta și a se ruga, în pofida restricțiilor, timp de mai multe zile la rând.

Primarul comunei Acâș, Tiberiu Balog, a fost surprins în imaginile postate pe Facebook de la petrecerea de duminică, însă a susținut că a fost în zonă doar vineri.

”Vineri seara a fost acea situație. Am fost sunat să merg să rezolv situația, căci se adunaseră mulți oameni. Așa e în zona locuită de rromi. Ei se adună să cânte, să se roage. Degeaba le spunem că nu au voie să se adune, ei nu înțeleg asta. Mai ales că acum sunt și Paștele. Nu se poate cu măsuri dure la ei. Încercăm să îi facem să înțeleagă cu binele. Din păcate, astfel de situații se tot repetă”, a spus Balog Tiberiu pentru PresaSM.