Un alt nou-născut, care a venit pe lume la Maternitatea Odobescu din Timișoara, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, marți, după ce a fost adus de mama sa la un control la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Ambii au fost diagnosticați cu COVID-19 și sunt internați la Maternitatea Bega din Timișoara - spital Covid. Bebelușul nu face parte dintre cei zece bebeluși depistați inițial cu coronavirus, relatează Tion.

BebelusiFoto: AGERPRES

Nou-născutul și mama sa au ajuns la Maternitatea Bega marți seară, cu ambulanța, după ce au fost testați la Spitalul „Louis Țurcanu”. Mama a venit cu bebelușul de două săptămâni la spital, după ce acesta a prezentat febră. Au fost testați de coronavirus, testele au ieșit pozitive și au fost aduși la Maternitatea Bega, clinică care tratează doar pacienți cu COVID-19.

Zece bebeluși care au fost testați în 1 aprilie la Maternitatea Odobescu au fost depistați inițial cu coronavirus, la repetarea testelor dovedindu-se că doar unul este pozitiv.

La Clinica Bega sunt, miercuri dimineață, 12 mame și o gravidă și 15 nou-născuți internați. Șase mame vor fi externate, urmând a sta în autoizolare, iar cei șase copii rămân internați la secția „Prematuri”.

Citește și