În Coreea de Sud au loc alegerile generale și s-au luat măsuri pentru a nu se răspândi virusul. Probabil vom vedea și în România măsuri asemănătoare anul acesta, după ce se va finaliza starea de urgență. Astfel, în Coreea de Sud, toți votanții trebuie să poarte mănuși de plastic în secțiile de votare, dar încă sunt voci care amintesc de impactul asupra mediului, scrie The Korea Herald.

Imagine din Coreea de SudFoto: Hotnews

Pe lângă măștile cu care vin, la sosirea într-una dintre cele peste 14.000 de secții de votare, trebuie mai întâi să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de autorități, apoi să-și pună mănușile de unică folosință înainte de a vota. După ce termină, mănușile vor fi scoase în afara secției.

“Am primit două mănuși pe care le-am purtat mai puțin de 15 minute. Înțeleg necesitatea pentru că e posibil să se răspândească virusul, dar aruncarea acestora poate fi problematic”, spune Yoon Ji-hy, un tânăr de 32 de ani care a votat în Seul în această dimineață.

„Dacă toți cei 44 de milioane de votanți eligibili vor merge la secțiile de votare, vor fi folosite 88 milioane de mănuși de plastic”, spune ONG-ul Korea Zero Waste Movement într-un comunicat.