USR nu este de acord cu acordul dintre MAI și BOR, de Paști, considerând că acesta contravine recomandărilor de distanțare socială și că semnalul generează confuzie. Rprezentanții USR atrag atenția asupra faptului că riscul infectării cu noul COVID-19 este mare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții USR au scris, marți seara, pe Facebook, faptul că înțeleg că tradițiile sunt importante pentru fiecare popor, iar ”preocuparea pentru respectarea lor este legitimă, însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort național contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanțarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanțele militare emise până acum.” Operațiunea este „inoportună și imprudentă”, este mesajul USR.

„Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară (marți seara – n.r.) este unul generator de confuzie în rândul populației care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autoritățile serios. Atunci când insistă pentru distanțare socială sau atunci când creează excepții”, scriu cei de la USR.

Potrivit acestora, riscurile de infectare sunt mari mai ales în comunitățile mari. „Riscurile, mai ales pentru localitățile cu o densitate mare a populației, sunt importante și ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele nostru, al tuturor”, adaugă USR.

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat marți seară că, în urma unui acord cu Patriarhia Română, MAI va ajuta BOR la împărtirea paștilor și a luminii de Înviere către credincioși.

Anunțul a venit la câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență și a marșat pe necesitatea ca oamenii să continue să stea acasă pentru ca epimdeia să nu se extindă.