Încă o persoană cazată la căminul de bătrâni din Galaţi în care s-a declarat focar de Covid-19 a murit, anunță Mediafax. Până acum, 8 persoane din instituţia privată au murit din cauza virusului, în timp ce alţi 90 de oameni, pacienţi şi angajaţi, sunt infectaţi.

BatraniFoto: pikrepo.com

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces, fiind vorba despre un bărbat de 78 de ani.

El era internat la un spital din oraşul Galaţi şi a murit din cauza complicaţiilor survenite pe fondul infectării cu noul virus.

Autorităţile mai anunţă că alte 70 de persoane în vârstă primesc tratament în diferite spitale din Galaţi.

În prezent, în interiorul căminului „Sf. Ilie” se mai află 60 de persoane, toate fiind neinfectate cu coronavirus.

De asemenea, două persoane vor fi aduse înapoi de la Spitalul Judeţean Galaţi deoarece ultimele teste au avut rezultate negative. Totuşi, ca măsură de siguranţă cei doi vor fi cazaţi separat de restul bătrânilor, într-o parte a clădirii în care s-a făcut dezinfecţie generală.

Probleme sunt şi într-un cămin de bătrâni administrat de Primăria Galaţi. Acolo au fost infectate şase persoane, dintre care patru angajaţi şi doi bătrâni. Toate persoanele din interior sunt testate, iar căminul este în carantină. În căminul Primăriei se află 139 de rezidenţi şi 67 de angajaţi.