VIDEO Marcel Vela: Acord între MAI și Patriarhie pentru împărtirea paștilor și a luminii de Înviere / Reguli și program

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 14 aprilie 2020, 18:17 Actualitate | Coronavirus


Marcel Vela
Foto: Agerpres
Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat marți seară că, în urma unui acord cu Patriarhia Română, MAI va ajuta BOR la împărtirea paștilor și a luminii de Înviere către credincioși.

Potrivit declarațiilor lui Vela, susținute la sediul MAI, prin acordul dintre Biserica Ortodoxă și Ministerul de Interne s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată (prescurile) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile. În declarația pe proprie raspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea Sfintelor Paști” și va trece numele lăcașului de cult la care se va deplasa, din zona de rezidență.

Distribuirea luminii sfinte aduse de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară, începând cu ora 20.00.

Angajații parohiilor și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuitrii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sf. Lumină în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție.

Ce trebuie să respecte credincioșii:
 • Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afară curții sau a imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximum 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi lumina primită de la voluntari tuturor vecinilor.
 • În declarația pe propria raspundere, la locul deplasarii, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea Sfintelor Paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT și VIDEO cele mai importante declarații ale ministrului de Interne

Declarații Marcel Vela:
 • MAI a semnat un acord cu Patriarhia Română. Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Vom sprijini Patriarhia la împărțirea Paștilor și a Luminii de Înviere oamenilor
 • Astăzi am semnat alături de preafericitul patriarh Daniel un acord de sprijin din partea tuturor forțelor coordonate de MAI în perioada stării de urgență, sprijin pentru distribuirea Sfintei Lumini și a Paștilor. Astfel, între BOR si MAI s-au stabilit următoarele:
 • Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paşti, sfinţită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 07.00-17.00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, evident cu respectarea măsurilor de protecţie - mască sanitară, distanţă socială - distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare.
 • În declarația pe proprie raspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea Sfintelor Paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective.
 • Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne - Poliție, Poliție de Frontieră, Pompieri, Jandarmerie, Poliție Locală - vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii Sfintelor Paști.
 • Angajații parohiei, membri consiliilor parohiale și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor prevazute în ordonanțele militare, pe perioada distribuirii Paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.
 • Pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani, paștile vor fi distribuite la domiciliu, de către voluntari, vineri si sâmbătă, sau în prima zi de Paști, începând cu ora 6 dimineața, cu respectarea măsurilor de protecție, mască sanitară și mănuși.
 • Distribuirea Sfintei Lumini, adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orelor 19.00, se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune sâmbătă, începând cu ora 20.00.
 • Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi lumina primită de la voluntari tuturor vecinilor.
 • În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă, cu ajutorul personalului Ministerului de Interne, de la centrele episcopale la Parohiile din zonele carantinate.
 • În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sf. Lumină în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție.
 • Echipajele care acționează în posturile fixe, cele pe care le vedeți în intersecții sau pe drumurile europene, naționale, județene, comunale, cât și cele de la punctele de frontieră aflate în misiuni coordonate de MAI, vor oferi Sf Lumină persoanelor aflate în trafic, în baza excepțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare anterioare, sau persoanelor care tranzitează frontiera.
 • Cadrele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune în noaptea de Înviere, vor distribui Sf Lumină inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

54067 vizualizari

 • -23 (59 voturi)    
  pai la 19:30? (Marţi, 14 aprilie 2020, 18:25)

  Je__ [utilizator]

  noi eram obisnuiti noaptea ca hotii, pe la 11 sau 12

  Sau ca Wener pe la 13-14 asa, sa poata rupe usa pe la 15:00

  Bine, adevarul e ca de cand stam la izoleta, merge orice ora
  • +7 (29 voturi)    
   Completare: (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:03)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   noaptea, ca hotii, este apanajul mafiotilor PSDragneev. Vezi ca incurci borcanele, insa este inteles, nu mai cotizeaza Putin cu copeici, in aceste zile tulburi. Asa ca, voi trolii sultanului Dragneev, sunteti fara hrana obisnuita si nu mai ganditi clar!
   • +25 (37 voturi)    
    hotii (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:00)

    Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    Dragneev e la puscarie dar aliatii sai nu sunt. N-a mai intrat aproape nimeni dupa el.
    Si se pare ca uiti ca BOR a fost unul din aliatii sai esentiali. Nu numai ai sai, ai tuturor hotilor care s-au perindat prin tara asa. Chiar si cand Ceausescu le darama bisericile, preotii turnau la secu non-stop, in frunte cu prea prea.
    Asa ca noapte ca hotii e valid si sinonim cu noaptea ca preotii.
   • +7 (7 voturi)    
    Unde este separarea bisericii de stat? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:25)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    Politia si jandarmii sa patruleze si sa aibe grija ca nu sunt spargeri sau ca nu te ataca nimeni pe o strada intunecata si pustie, acum ca stam toti in case si strazile sunt goale! Eu nu consum religie, asa ca nu imi convine ca fortele de ordine sa aibe alte activitati in afara de atributiile lor, cat timp sunt platiti si din banii mei! Biserica sa se descurce cu voluntarii si sa spuna merci ca le da voie sa imparta coronavirusul! desi adunarile alea, pt prescuri, in curtea bisericilor, nu o sa iasa bine si e cam sfidator pt eforturile statului si ale noastre de a limita contactul social! Eu nu pot sa merg la stomatolog de o luna, dar astia cu dumnezeu se vor ingramadi la biserica sa ia o coaja de paine!
    Unde este separarea intre biserica si stat? Cand preotii sunt platiti de la bugetul de stat, iar mai nou, si fortele de ordine sunt in slujba bisericii? Mie nu imi place sa traiesc intr-o tara unde statul face exceptii de la constitutie dupa bunul plac!
  • +9 (23 voturi)    
   Sa fie implicata si Posta Romana (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:00)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Ar fi trebuit sa fie implicata si Posta Romana.
   Voluntarii, politistii si militarii nu cunosc adresele la care sa mearga, nu stiu unde locuiesc seniorii.
   Cei mai potriviti sunt postasii.
   • +23 (25 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:31)

    [anonim] i-a raspuns lui Cozmin II

    • +18 (22 voturi)    
     exact! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:25)

     mano74 [utilizator] i-a raspuns lui

     bataie de joc. exact cand credeam ca iau cat de cat decizii potrivite...iar despre biserica, toate cele "bune"! nu despre credinta sau religie, nu sariti cu minusuri!
    • +5 (5 voturi)    
     lumina de la MAI (Miercuri, 15 aprilie 2020, 8:25)

     Rosebud [utilizator] i-a raspuns lui

     daca tot vin, eu zic sa aduca si un kil de vin si o naveta de bere
     • +3 (5 voturi)    
      Si spreiurile si grenadele de pe 10 august! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:31)

      Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Rosebud

      Sa nu uite oile care-i sefu! Stii tu, "the carrot and the stick"!
   • +2 (4 voturi)    
    Sper ca erai sarcastic! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:27)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Vreau sa cred ca nu vorbeai serios!
  • +1 (17 voturi)    
   Noaptea ca hotii (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:33)

   patrunjel [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Noaptea ca hotii
 • -17 (45 voturi)    
  Sa nu uite (Marţi, 14 aprilie 2020, 18:50)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  sa isi ia haina de piele de activist PCR
 • -13 (41 voturi)    
  melitzeanu asta (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:39)

  nash pandelica [utilizator]

  mereu se lasa asteptat.
  niciodata la timpul promis.
  melitzen....
 • -17 (59 voturi)    
  români vs nord-coreeni (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:39)

  Mazeta [utilizator]

  Nord-coreenii pot ieși din casa, dar nu pot iesi din tara.

  Românii pot ieși din țară, dar nu pot iesi din case.

  Hmmm.. interesant!
  • +4 (30 voturi)    
   Maxime, fara sens, din (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:06)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   putul gandirii... (am folosit masculinul!). In lipsa copeicilor, tori trolii sultanului PSDragneev, sunteti dezorientati!
   • -7 (17 voturi)    
    pavlov (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:12)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui 2016

    Turma vede "mazeta", nu conteaza ce scrie.

    @mazeta
    Scrie si tu ca 1+1=2, ca sa reinveteze desteptii astia si matematica. NU scrie "Ana are mere", ca e interpretabil. Ori Ana, ori merele, provin din rusia.
    • +5 (9 voturi)    
     You cannot trust a mujic troll (Miercuri, 15 aprilie 2020, 2:47)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     I don’t care what you’re posting guyz!!
     • 0 (0 voturi)    
      seems normal (Miercuri, 15 aprilie 2020, 15:29)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      To care, means to understand. To understand, implies to think. Obviously you don't qualify.
  • +7 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:30)

   [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

 • +40 (46 voturi)    
  Respect (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:46)

  feisbuk [utilizator]

  Astea da probleme presante. Prescura si lumina Sfanta.
  • +35 (39 voturi)    
   prescurile (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:02)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

   Ca doar n-o sa distribuie masti de protectie si medicamente.
 • +39 (47 voturi)    
  Hai nea Marcele (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:47)

  ady77 [utilizator]

  Nu trebuie sa fim noi mai catolici decat papa.
  Da drumul la imbulzeala, pentru o farama de paine.
  Sa vezi circ in declaratii, Caragiale mic copil :)).
  Chestia aia cu responsabilitatea din partea tuturor, la barbos nu se aplica?
 • +54 (62 voturi)    
  motivul deplasarii (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:50)

  mmmircea [utilizator]

  ridicarea sfintelor pasti. Vela e de un ridicol absolut, a intrerupt jurnalul de stiri doar ca sa atinga culmile penibilului.
 • +39 (47 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:51)

  [anonim]

 • +9 (15 voturi)    
  Trolii se plictisesc pe site (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:55)

  soundtrack [utilizator]

  in asteptarea lui Vela.Nu m-am gandit ca sunt atat de motivati!! LOL
 • +35 (45 voturi)    
  Pai (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:56)

  Alexa.99. [utilizator]

  ce-ati facut ma, nene, ma?
  Ne mai tineti in casa inca 3 luni pana le trece coronavirusul la toate mamaie si toti tataie care umbla brambura dupa lumina si prescuri?
  Visul meu era sa-mi fac o firma de pompe funebre si acum regret ca n-am avut mai multa ambitie sa-l indeplinesc. Ah, Vela, antreprenorii de pompe funebre iti vor multumi.
 • +41 (53 voturi)    
  Cele mai imbecile masuri (Marţi, 14 aprilie 2020, 19:59)

  Cristian_88 [utilizator]

  Masurile anuntate de Vela in aceasta seara, sunt de departe cele mai imbecile masuri de pana acum.
  • +12 (24 voturi)    
   Sa ne pregatim (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:50)

   Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui Cristian_88

   cu rabdare si filme pana bolesc sau mor toti cei care acum vor umbla aiurea dupa cai verzi pe pereti.
   Zici ca am fi o tara suficient de bogata cat sa putem sta in case pana la toamna....
 • -19 (47 voturi)    
  Se evita haosul si se respecta carantina (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:08)

  animatron [utilizator]

  Asta vor cei de la MAI si BOR, nu au interes nici unii si nici altii ca romanii doritori sa mearga in biserici sa o faca aiurea.

  Protocolul e un act de civilizatie, o conlucrare intre doua institutii ale Romaniei in care exista destul de multa incredere daca e sa ne luam dupa sondaje.

  Peste 90% dintre romani se declara crestini, o mare majoritate sunt atasati datinilor si obiceiurilor, ar fi o lipsa de respect ca statul sa le arate dispret/neintelegere in privinta sarbatorilor pascale.

  Cum e stare de urgenta, nu se poate asigura deplinul respect al art.29 din Constitutia Romaniei care interzice orice forma de ingradire a libertatii religioase.

  Drepturile constitutionale sunt temporar suspendate si deci e absolut necesar ca MAI-ul sa supravegheze si sa isi dea acordul pt orice fel de manifestare religioasa publica a BOR sau a altor culte, altfel se lasa cu dosar penal.

  Am mare respect pt cei care si-au pastrat credinta si vor merge civilizat la biserica, ma voi ruga si eu pentru romani si pentru Romania, dar voi sta acasa pentru a-mi proteja parintii si prietenii mai in varsta de orice risc.
  • +22 (26 voturi)    
   Lol (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:56)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Nu e nimic "civilizat" in a discuta despre BOR, in 2020.

   Popor arhaic.
  • +15 (19 voturi)    
   hmmm (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:30)

   mano74 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Lucrezi la bor sau la mai??? As vrea sa ne spui parerea ta si dupa Paste, cand o sa vezi cate derapaje vor fi fost!
  • +3 (3 voturi)    
   protocol funebru (Miercuri, 15 aprilie 2020, 6:48)

   Filbert [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Protocolul asta o sa omoare, in cel mai bun caz, zeci de oameni, insa probabil va omori sute, IN MOD DIRECT.
   Cum ramine cu porunca aia 'Sa nu ucizi!', o suspendam pentru ca unii sint atasati 'datinilor si obiceiurilor'?
 • +14 (22 voturi)    
  Sa vezi (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:09)

  Costi888 [utilizator]

  Balamuc la coada la Pasti ����
 • +46 (54 voturi)    
  Stat laic? (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:10)

  Noreligion [utilizator]

  Ce porcarie...nu eram un stat laic??? Ce este cu discriminare asta? De unde drepturi in plus pe criterii religioase? Pai si cu pastele catolic care abia a trecut cum facem daca tot o ardem asa?
 • +28 (40 voturi)    
  Dumnezeule ! (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:11)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cum sa iau lumina de la purtatorii de bulane numiti militieni? E intreg la minte asta? De asta platim taxe, ca sa plimbe militienii lumina? E deja o bataie de joc care depaseste orice imaginatie. Probabil ca e ordin venit de la Inalt Prea Securimea Sa Daniel pentru Maiorul r. Vela
  • +19 (27 voturi)    
   militienii (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:04)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Da, militienii sunt niste fiinte prea josnice. Aproape la fel de josnice ca preotii.
   • +7 (7 voturi)    
    Acordul MAI-BOR (Miercuri, 15 aprilie 2020, 8:18)

    florian3619 [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

    pus in aplicare va scurta drumul intre Covid si Coliva, cu larga participare a bugetarilor din structurila acestor institutii.
    Atentie la una din zisele lui Vela:
    "...În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sf. Lumină IN CASELE CREDINCIOSILOR", cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție...
    Este o formulare de ministu sau de sudor? Are sau nu valoare juridica? Cu ce drept contravine reglementarilor Ordonam]ntelor militare date?
 • +22 (26 voturi)    
  Si cine sunt cei 2-3 ? (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:18)

  Tizzy [utilizator]

  Si la un bloc cu zeci de apartamente cum se va decide cine sunt cele 2-3 persoane ? Cred ca va fi nevoie de o sedinta de bloc cu 50% +1 participare pentru a se vota iar daca votul nu se obtine cu 66% se va relua in fiecare zi .
 • +23 (27 voturi)    
  Ați observat? (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:19)

  spirache [utilizator]

  Marcel Vela devine din ce in ce mai străveziu. A albit in cap luna asta. Cred că blesteama momentul in care se a oferit să fie ministru. In loc de un mandat călduț, cu voioșie, i-a dat pandemia cu tesla in cap.
 • +43 (55 voturi)    
  Nimic nou sub soare (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:21)

  Mihai Fildan [anonim]

  Inca o data biserica ortodoxa romana se dovedeste stat in stat. Deci pentru biserica ortodoxa se face exceptie. Ca s-a inteles preaimbogatitul cu MAI. Pentru catolici nu a existat un astfel de privilegiu. Noi stam in casa, ne pierdem joburile, daca iesim ne luam amenda si acum biserica are liber la plimbare. Taxe si impozite nu plateste. Cand se va pune si biserica asta pe picior de egaltate cu toti romanii?
  • +29 (33 voturi)    
   mai egali (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:05)

   Ademordna [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Fildan

   Pai cand a fost egala? Dupa revolutie s-a facut consiliu de studiere a arhivelor securitatii. Toti erau cercetati, mai putin cine oare? Popimea. Egalitate, dar nu pentru catei.
  • +4 (12 voturi)    
   Lol (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:58)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Fildan

   Problema e ca in 2020 tu te gandesti ca un cult sinistru e mai important decat alt cult sinistru.
 • +22 (34 voturi)    
  Secularizarea Activelor bor (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:21)

  un domn [utilizator]

  #obligatoriu
 • +10 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:26)

  [anonim]

 • +30 (46 voturi)    
  rafale de minusuri (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:28)

  eGerula [utilizator]

  infaptuite de echipa de clickari a BOR.
  S-au inchis firme si avem aproape 1 mil de locuri de munca care s-au pierdut din cauza izolarii si a restrictiilor. Dar nu, bisnitarii de la BOR au pile la guvern si militieni. Da-o dracu de izolare de Paste. Daca de Paste se poate de ce nu se poate si dupa?! Sa mergem si noi la munca. Inca o data, regulile sunt pentru prosti. Pentru jmekeri sunt exceptiile. Noapte buna Romania. Sa-ti dormi somnul de veci.
 • +27 (37 voturi)    
  o ardere pe rug nu organizeaza boru? (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:29)

  iondelaafumati [utilizator]

  baaa ! sunteti timpiti !?
 • +2 (16 voturi)    
  Pazeşte-mă Doamne de prieteni, căci de duşmani mă (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:40)

  madonna0a [utilizator]

  La noi in sat Pastele sunt dare de o familie oarecare, dar POPA a zis ca trebuie distribuite de candidata PNL
 • +21 (31 voturi)    
  Asa Nea Marcele (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:48)

  ady77 [utilizator]

  Nu trebuie sa fim noi mai catolici decat papa.
  Sa vezi acu " distractie" pentru o bucata de paine.
  Ai vorbit cu barbosul cat trebuie sa cotizam la lumina, sau e o actiune benevola?
 • +35 (43 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:53)

  [anonim]

 • +35 (45 voturi)    
  Voi puneti mai presus (Marţi, 14 aprilie 2020, 20:54)

  Cristian Udrea [anonim]

  credinta decat sanatatea unei tari!? Incredibil. Nu am cuvinte. Sa vedeti distributie de virus pentru niste lumina si o paine uda. Bravo, natiune!
 • +25 (37 voturi)    
  bugetarii si biserica (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:38)

  skye [utilizator]

  pentru astia facem orice, sa nu ii suparam. fraier oricare din privat care mai plateste taxele statului roman.
 • +26 (34 voturi)    
  Acord între MAI și Patriarhie (Marţi, 14 aprilie 2020, 21:46)

  ras-putin [utilizator]

  there we are.
 • +19 (27 voturi)    
  pai... (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:19)

  blackstar [utilizator]

  traficul aerian nu e inchis? se introduce lumina fraudulos?
  • +11 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 aprilie 2020, 22:42)

   [anonim] i-a raspuns lui blackstar

  • 0 (0 voturi)    
   blackstar (Miercuri, 15 aprilie 2020, 14:25)

   gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui blackstar

   ...poate lumina frauduloasa...
 • +24 (30 voturi)    
  1 - 0 penru BOR (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:21)

  msd [utilizator]

  N E N O R O C I T I L O R!!!
  Stam ca idiotii in casa de o luna si vine Vela sa ne anute ca popii nu mai rezista fara cascaval, nu pot sa lase Pastele sa treaca si ei sa nu-si umple buzunarele.
  Pe cine vor vizita? Evident pe foarte multi oameni in varsta care se vor inghesui sa le indese bani in buzunare si sa le pupe mainile si rochitzele in semn de multumire.
  Bataie de joc si dovada de prostie!
  • +1 (1 vot)    
   1-0 pentru bor (Miercuri, 15 aprilie 2020, 14:29)

   gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui msd

   Arbitrul Valea a trantit meciul!!!
 • +14 (24 voturi)    
  idioți (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:24)

  Flame [anonim]

  Pur și simplu idioți. Nu pot să cred că ăștia sunt la conducerea țării. Deci noi stăm ca niște boi în casă, iar ăștia fac afacere cu BOR pentru niște proști care trăiesc în evul mediu să meargă la preabogații de preoți să răspânde virusul. TOȚI cei carea au socotit această măsură să răspundă penal (și totodată material), pentru că noi pierdem slujbele și banii, când chiar astăzi s-a impus din nou 30 de zile. Voi sunteți normali? După paște ce o să vină, 60 de zile? Enough, nu o să plătesc niciun impozit statului feudal de acum încolo.
 • +10 (18 voturi)    
  Demisia, (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:28)

  constan [utilizator]

  Pacat de tot ce a facut bun pana acum dl Vela dar ultima lui fapta se cheama <zadarnicirea combaterii bolilor> si se pedepseste aspru.Sper ca nu va reveni in locul lui Carmen Dan sau Viorica Dancila.
 • +12 (24 voturi)    
  Gata (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:51)

  Gojira [utilizator]

  Eu nu mai respect nicio Ordonanță Militară și sfătuiesc și pe restul să facă asta. Păi e nesimțire. Unii ne-am rupt totul, ne-am pus în case ca proștii, am respectat tot ce ni s-a impus, și pentru ce? Să mai trebuiască să mai stăm încă trei luni ca să pupăm icoane. Hai marș, gata... Mi-a ajuns.
 • +10 (20 voturi)    
  Si politistii care nu sunt orto impart lumina? (Marţi, 14 aprilie 2020, 23:54)

  Alui [utilizator]

  Si nu toata lumea e ortodoxa! MF-rul asta a facut toata tara ortodoxa peste noapte?
 • +18 (22 voturi)    
  Prostia e fara margini in capul lui asta! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:08)

  Alui [utilizator]

  E un abuz foarte grav! Ce urmeaza? Ortodoxarea fortata a populatiei? Taxa obligatorie pentru Catedrala Neamului? Asta ne face sa pacatuim in postul Pastelui, injurandu-l!
 • +20 (26 voturi)    
  ... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:09)

  Joe@Black [utilizator]

  Firati sa fiti de ....
  Milioane de oameni stau in casa ca sa le permiteti astora sa umble leala cu o lumanare care o poti aprinde si de la chibrit/bricheta?! ASTA e urgenta intr-o criza pandemica modiala!?
  Asta e o alta dovada ca hotii din BOR conduc Romania!

  De asta au murit oameni la revolutie, pentru hotii astia din Parlament si din preotime!
 • +9 (19 voturi)    
  credinciosul vela (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:37)

  mano74 [utilizator]

  salveaza voturile pnl...sa vedem cu ce sacrificiu!!!
  • +13 (19 voturi)    
   A ingropat PNL-ul! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 1:04)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui mano74

   Vorbim peste o luna!
 • +22 (30 voturi)    
  Pana aici le-a fost pensionarilor! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:41)

  Alui [utilizator]

  Au murit prea putini pana acum, ce naiba! In alte tari mor cu miile, la noi abia sunt vreo 2-300 de pensionari morti de covid!
  Ei, acum problema se rezolva!
 • +11 (17 voturi)    
  Acord (Miercuri, 15 aprilie 2020, 0:47)

  Contrache [utilizator]

  intre prosti si MAI prosti. Asta e , te-a facut mama destept, stai frustrat , esti de departe minoritar.
 • +16 (20 voturi)    
  Sa vedem urmarile! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 1:03)

  Alui [utilizator]

  Covidul pentru pensionarii din Romania e practic moarte sigura! Popii, majoritatea obezi si cu hipertensiune sunt in aceasi oala! O sa fie mai ceva ca in Italia! Intr-o luna, daca se mentine planul asta, majoritatea populatiei n-o sa mai fie ortodoxa! Majoritatea batranilor ortodocsi o sa moara, iar copiii lor n-o sa-i ierte BOR asta, decat daca sunt foarte spalati pe creier! Frati ortodocsi, luati-va ramas bun de la parinti, ca nu se stie!
 • -5 (11 voturi)    
  Solutia institutiilor de forta,completinadecvata ! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 4:30)

  hotnewsfil [utilizator]

  Sunt convins ca implicarea armatei si a politiei (institutiile de forta "fizica" ale statului) in detaliile desfasurarrii acestei sfinte sarbatoriri, a crestinatatii -Invierea Domnului Iisus Hristos - rapeste emorm de mult din puritatea spirituala a trairii acestei extrem de importante aspiratii de conexiune, a credinciosilor, cu Cel care i-a creat.
  Concentrarea spirituala, meditativa, a celor ce visau sa se intalneasca cu Creatorul s cu Fiul Sau, va fi tulburata, abatuta, intinata de interventiile permanente ale reprezentantilor institutiilor "de forta", interventii prin care cei pro-activi isi vor face datoria de a fi respectate, strict militareste, articolele ordinului emis de catre sefii lor politici - "purtarea mastilor de protectie antivirus, distanta de 1,5 m. intre doi credinciosi alaturati unul-altuia, etc., etc..(alti sefi politici la putere, alte decizii privind oportunitatea inplicarii armatei si politiei - "ciocul mic, ca acum noi suntem la putere).
  Legatura spirituala a crestinului cu Cel ce l-a creat se afla permanent in sufletul fiecarui crestin, intr-o discretie absoluta, pur personala, in toate clipele vietii acestuia, evocarea acestei trairi nefiind conditionata de prezenta unui reprezentant al clerului si nici de existenta unui cadru material bisericesc.
  Credinciosul autentic poate sa dovedeasca Creatorului si Fiului Sau ca venereaza invierea Fiului, ca isi dedica intreaga traire spirituala acestei sarbatoriri, chiar si daca este prezent in locuinta sa (caminul familial), urmarind complet conectat, slujba religioasa transmisa prin toate posturile TV, inclusiv prin postul TV ce apartine patriarhiei.
  Prezenta Luminii Sfinte (adusa de la Ierusalim), in spatiul patriarhal, in timpul slubei religioase de la patriarhie, va avea darul sa concentreze venerarea tuturor credinciosilor asupra sa, sa le uneasca sufletele, chiar daca sunt separati fizic, fiecare in caminul sau, nefiind tulburati de administratorul de bloc, venit cu Lumina Sfanta(ord. militar)
  • +7 (7 voturi)    
   O eroare (Miercuri, 15 aprilie 2020, 8:05)

   Cami2012 [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   In acest an nu va veni nicio lumină de la Ierusalim, deoarece nu a putut nimeni să plece să o aducă! Israelul a anuntat că ORICINE vine în Israel trebuie să stea în CARANTINĂ OBLIGATORIE 2 săptămâni! Ar fi trebuit să plece cineva de la Patriarhie încă din data de 3 aprilie și nu a plecat nimeni. Deci, lumina în acest an va veni, direct de la o lumânare aprinsă în biserică!
   • +6 (6 voturi)    
    tu chiar credeai ca e de la ierusalim? (Miercuri, 15 aprilie 2020, 9:47)

    florin4u [utilizator] i-a raspuns lui Cami2012

    toit timpul a fost de la o cutie de chibrituri sau bricheta?!Trebuie sa fii spalat pe creier sa crezi altceva!?
 • +5 (7 voturi)    
  Rusine (Miercuri, 15 aprilie 2020, 6:22)

  palilula [utilizator]

  Aplicati jumatati de masura. Daca pt. cei cu religie ortodoxa li se permite, de ce nu li s-au permis celor de alte religie? Asta arata foarte clar faptul ca biserica ortodoxa e inca la butoane.
 • +5 (5 voturi)    
  sa fie pusi in carantina (Miercuri, 15 aprilie 2020, 7:22)

  eucomentez [utilizator]

  Toti cei care au participat la aceasta actiune si toti cei care i-au primit acasa trebuie pusi in carantina fortata si amendati conform ordinelor militare. Cei care au dat ordinul pentru astfel de actiuni trebuie trasi la raspundere.

  Legea e lege si trebuie aplicata pt toti la fel. BOR si MAI sunt deasupra legii?
 • +6 (6 voturi)    
  Protocol !!!! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 7:23)

  nlln [utilizator]

  Un protocol care era mult mai bine daca nu exista!

  Foarte multe implicatii.
  Ridica foarte multe intrebari.
  Saptamana trecuta au sarbatorit Invierea alte confesiuni din Romania.
  De ce nu s-a luat acceasi masura?

  Din totdeauna exista comunitati foarte izolate in Romania ( autoritatile nu s-au deranjat sa le construiasca un drum) , comunitati la care nu ajunge nici macar salvarea, si nu am citit/ auzit ca cineva s-a preocupat pana acum( poate nici acum) sa le trimita Lumina in Noaptea Invierii.

  Toate persoanele cu care am fost in contact erau foarte impacate si linistite ca anul acesta Noaptea Invierii o vor petrece acasa ,intr-o conexiune " privata " cu Dumnezeu.
  Masura nu vine in intampinarea dorintei credinciosilor, credinciosii nu si-au exprimat aceasta dorinta.
  Pentru cine este aceasta masura?
  Cum biserica ne-a obisnuit cu adevarate spectacole de prost gust( plimbarea moastelor prin diverse locuri, imbulzeala la atinsul moastelor, sfintirea/ impartirea apei sfintite din butoaie, chiar cisterne, etc) cred ca si aceasta plimbare a Luminii printre blocuri in Noaptea Invierii este tot o dorinta a angajatilor de rang inalt .

  Si spun printre blocuri pentru ca nu cred ca prin catunele izolate in munti va ajunge alta Lumina( trimisa de la Bucuresti) in afara de cea pe care oamenii o au in suflet.

  Aceasta masura este o masura tip... Gabriela Firea/ PSD/ circ.
  Vine din partea PNL.
  In concluzie nici o diferenta.

  Papa a indraznit sa sarbatoreasca Invierea in umilinta, liniste, reculegere.
  Noi nu avem cum! Noua ne este necesar circul precum aerul!

  Biserica nu a inteles ca datoria ei este sa aprinda Lumina in sufletul fiecaruia .
  Distribuirea " fizica " a Luminii nu are nici un sens/ consecinta daca nu s-au ingrijit , pe masura puterilor, de sufletul credinciosilor.

  Un protocol, un esec, o bataie de joc!
  Nu demonstreaza decat ca, pentru unii, nu exista nimic mai " sfant" decat campania electorala.
 • +9 (9 voturi)    
  veniti de luati corona (Miercuri, 15 aprilie 2020, 7:37)

  idu20 [utilizator]

  Macar de ar spune clar :"veniti de luati corona!" .
  Suntem condusi de niste idioti in cardasie cu Daniel BOR SRL .
  La catolici si protestanti cum de s-a putut ?E simplu ... la ei separarea stat - biserica s-a facut cu sute de ani in urma si prin reforma s-au mai schimbat lucrurile . In plus biserica catolica stie ca suntem in secolul 21 , dar BOR nu a aflat .
  Atata timp cat nu vom investi in educatie si sanatate nu vom progresa si vom continua sa procedam tipic medieval adica sa pupam icoane sau sa plimbam oase si popi pe strazi in speranta ca ne vom vindeca .
 • +7 (7 voturi)    
  D-le Vela, valea!... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 8:34)

  John M. [utilizator]

  esti un criminal de drept comun si ar trebui sa fii arestat pentru cazurile mortale care vor urma.
  Si cum zicea si Caragiale,"Amice, esti idiot..."
 • +3 (5 voturi)    
  pnl (Miercuri, 15 aprilie 2020, 9:01)

  liviu_ [utilizator]

  tocmai a pierdut tot ce a castigat
  alaturi de ei si romania

  toatre masurile de distantare sociala devine acum NULE !!!
 • +1 (1 vot)    
  Multumita fortelor de ordine si popilor sarbatorim (Miercuri, 15 aprilie 2020, 9:05)

  Alui [utilizator]

  Pastele!
  Daca nu-l crucificau acum 2000 de ani pe Isus, ce mai sarbatoream noi azi?
 • +8 (8 voturi)    
  Romania...2020 ORTODOX=ISLAM=CRIMINAL (Miercuri, 15 aprilie 2020, 10:07)

  ggiiggii [utilizator]

  BOR in goana dupa bani...calca pe cadrave;
  Jandarmeri in goana dupa imagine....calca pe cadrave;
  Politicienii in goana dupa capital politic...calca pe cadavre;
  Presa in goana dupa senzational...calca pe cadrave.
  Opriti economia( care si asa cam lipsea din RO), ne puneti sa stam in casa o luna( scoateti armata si toti analfabetii de militieni pe strazi sa faca abuzuri), generati 1 milion de someri, faceti achizitii la suprapret pentru masti si alte echipamente medicale.....DE CE?
  Ca sa poata umbla popa liber pe strazi si sa iasa toti batranii din casa sa se duca la biserica???
  Barbosul nu ii va salva, si nici rugaciunea si nici postul.
  Cand vom inceta sa mai credem in cartea de colorat....atunci vom evolua ca tara.
  De ce nu ati facut acelasi lucru si la catolici?....va spun eu de ce...oricat de incuiati ar fi si asa...tot sunt mult deasupra ortodoxismului.
  In acest moment ortodoxismul este la acelasi nivel cu islamismul( aia o fac din fanatism....ai nostri o fac din lacomie).
 • +5 (5 voturi)    
  Vela, valea! (Miercuri, 15 aprilie 2020, 10:18)

  Alui [utilizator]

  Delirul asta va costa enorm PNL si Romania daca se aplica acordul! O asemenea prostie e de nepermis la un asemenea nivel si la un asemenea moment!
  Pleaca rapid prostovane! Nici un politist n-o sa se expuna riscurilor de a se imbolnavi el sau familia lui pentru tampenia asta!
 • 0 (4 voturi)    
  Oamenii (Miercuri, 15 aprilie 2020, 11:55)

  comentator12 [utilizator]

  Oamenii au voie sa mearga in piete, la supermarket, hipermarket, magazine cu materiale de constructii, bricolaj. Dupa cum am vazut, in multe cazuri se imbulzesc fara sa tina seama de reguli. Totusi li se permite sa mearga acolo in continuare.

  Acum li se da voie pe parcursul a doua zile, vineri si sambata, sa mearga in curtea unei Biserici din apropiere, deci in aer liber, sa ia dupa caz o caserola/pahar de unica folosinta cu Pasti. Au la dispozitie 20 de ore, prin urmare nu ar trebui sa se creeze aglomeratie.

  Cei care sunt constienti si au respectat normele o s-o faca si cand merg sa ia Pasti.
  Ceilalti vor fi in continuare un pericol indiferent de locurile in care se misca.
  • +2 (2 voturi)    
   Ne mai auzim... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 12:23)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui comentator12

   pe la inceputul lui Iunie....sa vezi explozie de cazuri.
 • +1 (1 vot)    
  O idee foarte proasta (Miercuri, 15 aprilie 2020, 16:24)

  vasile78 [utilizator]

  Trebuia descurajata total orice urma de miscare in aceste zile. Au fost discutii saptamani intregi despre distantarea sociala, despre statul in casa de Paste.....si acum? Pai ultimele reguli sunt o invitatie la nerespectare. In conditiile astea cine va mai respecta regula sa nu isi viziteze prietenii sau parintii in ziua de Paste? Complet gresita abordarea in acest caz.
 • +1 (1 vot)    
  Lacomia bisericii... (Miercuri, 15 aprilie 2020, 20:24)

  tictictic [utilizator]

  Lacomia dupa bani ...cu paste ... . Preafinantatul Daniel a chitibusit el asa in tihna o ghidusie de a impinge cu orice pret bătrânii și săracii, credincioșii de a lua moarte din lumina sfântă . Pai cati bani s-ar fi adunat acum necontabilizati si impartiti pe sub masa . Ohoo.. Foamea de bani sa-si cumpere preotii numai Jeepuri ca sa epateze . De ce nu vor sa platesti cu cardul la lumanari ? E dulce frauda cand nu dai impozit pe venit . Cum de catolicii au putut sta acasa disciplinati fara manarii ? Ahaa ortodoxul are 3 coaie . Acelasi comportament straniu la avut marirea sa si atunci cand a declarat despre acei tinerii eminenti studenti ca erau satanisti de au mers in club Colectiv . Oare cine-i satanist ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by