Încă un deces provocat de coronavirus a fost confirmat, marţi, la o persoană de la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" din Galaţi, ridicând la şapte numărul vârstnicilor infectaţi cu COVID-19 care au murit, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre un bărbat de 78 ani, din judeţul Galaţi, cu comorbidităţi, internat în Spitalul Clinic Judeţean Galaţi în data de 13 aprilie, confirmat pozitiv şi decedat în aceeaşi zi.

La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" au fost confirmate cu coronavirus 90 de persoane, dintre care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo.

În prezent, în căminul aflat în carantină şi declarat focar de COVID-19 mai sunt instituţionalizaţi 60 de vârstnici.

Conform anchetei epidemiologice, virusul a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de către directoarea unităţii, care luase contact cu soţul ei, întors din Turcia pe 20 martie, el decedând ulterior, pe 3 aprilie.

Şi directoarea se află la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar pe numele ei Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru asigurarea asistenţei medicale au fost detaşate 10 asistente şi 12 infirmiere de la Spitalul Judeţean, Spitalul CFR şi Maternitatea Buna Vestire din Galaţi.