Spartan Bioscience, o firmă de biotehnologie din Ottawa, Canada, susține că a dezvoltat un dispozitiv de testare rapidă pentru COVID-19, care ar permite depistarea noului virus în jumătate de oră, informează Ottawa Business Journal. Health Canada, departamentul responsabil pentru politica federală de sănătate, a autorizat vânzarea în țară a acestui nou dispozitiv și deja s-ar fi făcut comenzi de milioane de dolari. Datele Health Canada arată că acesta este doar unul dintre dispozitivele autorizate pentru testarea COVID-19.

Spartan cubeFoto: Spartan Bioscience

"Testul implică introducerea unui cartuș care conține un tampon de la gura unui pacient într-un dispozitiv de dimensiunea unei căni de cafea care analizează ADN-ul pentru prezența coronavirusului. Dispozitivul portabil, cunoscut sub numele de Spartan Cube, poate fi implementat oriunde de la cabinetele medicilor, farmacii și centre comunitare până la aeroporturi, nave de croazieră și treceri de frontieră."

Guvernul federal, precum și provinciile Ontario și Alberta au convenit deja să cumpere dispozitive de testare și truse în valoare de milioane de dolari, iar CEO-ul Spartan Bioscience, Paul Lem, a declarat recent pentru OBJ că firma sa este în discuții cu alte provincii din Canada pentru achiziția acestor dispozitive de testare.