Daniel Drăgoi a fost demis din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, în urma unor deficiențe de management și a gestionării defectuoase a crizei provocate de răspândirea noului Coronavirus (Covid – 19), se arată într-un comunicat al Administrației "Apele Române". Potrivit administrației, demiterea nu are la bază considerente religioase.

Daniel DragoiFoto: Monitorul de Suceava

Drăgoi era interimar pe această funcție. Reamintim că acesta a pretins că decizia a fost luată de superiorii acestuia de la București, care ar fi fost deranjați de faptul că s-a rugat în genunchi în fața instituției pentru stoparea pandemiei de coronavirus.

"În fapt, au fost înregistrate, în mod special, în ultima perioadă, deficiențe în gestionarea relației cu subordonații. Totodată, au fost semnalate de către sindicat situații în care nu au fost luate toate măsurile pentru protejarea angajaților de o posibilă infectare cu Coronavirus(Covid-19). Se poate vorbi, de asemenea, de atitudinea conflictuală față de organele ierarhic superioare și chiar față de alte entități cu care instituția are relații de colaborare, respectiv Garda de Mediu, care a reclamat refuzul SGA Suceava de a participa la o intervenție în cazul unor prelevări de probe, pe raza localității Preutești, județul Suceava, unde se află o stație de epurare din anul 2012, care nu are autorizație de gospodărire a apelor", arată Administrația "Apele Române".

Reprezentanții instituției nu exclud varianta ca, intuind probabilitatea înlocuirii sale din funcție, domnul Daniel Drăgoi să fi făcut gestul de a îngenunchia în fața instituției, tocmai pentru a atrage atenția asupra sa și a da o conotație religioasă deciziei superiorilor săi, mai ales că, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, reiese fără echivoc, faptul că, așa-zisa rugăciune a durat exact cât s-au făcut fotografiile apărute în spațiul public.

Prezența presei în fața instituției i-a oferit domnului Daniel Drăgoi oportunitatea de a da o altă semnificație deciziei de schimbare a sa din funcție, prin invocarea discriminării întemeiate pe motive religioase, mai precizează Administrația.

Vezi și Directorul SGA Suceava pretinde că a fost demis din cauză că s-a rugat „în fața clădirii, ca Dumnezeu să se îndure de Suceava”