RoHelp.ro, o nouă platformă digitală, susținută de Guvern, a fost lansată marți pentru a permite ONG-urilor implicate activ în limitarea efectelor epidemiei de Covid-19 pentru a colecta resursele de care au nevoie. Platforma a fost dezvoltată în mod gratuit de voluntarii Code for Romania Task Force și 28 de ONG-uri adună deja donații prin această nouă soluție digitală, se arată în comunicatul de presă.

Platforma RohelpFoto: Guvernul Romaniei
  • "Prin integrarea în platformă a procesatorului de plăți online Netopia, RoHelp.ro ajută organizațiile eligibile înscrise să colecteze în mod direct, fără alți intermediari sau costuri ascunse, resursele financiare de care au nevoie. La această facilitate unică se adaugă posibilitatea de a solicita și primi resurse materiale și de voluntari direct prin platforma RoHelp.ro. Nevoile tuturor organizațiilor prezente în platformă pot fi vizualizate în funcție de urgență și locația geografică.
  • Platforma RoHelp.ro este construită cu sprijinul și ajutorul Romanian American Foundation, ING Bank și al Fundației Vodafone România în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Situații de Urgență și Federatia Fundațiilor Comunitare din România și este deschisă tuturor asociațiilor și fundațiilor legal constituite în România care derulează activități pentru ameliorarea crizei generate de epidemia COVID-19", se mai precizează în comunicatul de presă.

Aceasta nu este singura platformă digitală dezvoltată prin parteneriatul dintre Guvern și IT-iștii de la Code for Romania Task Force.

Celelalte soluții digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Agenția de Digitalizare a României sunt:

  • StiriOficiale.ro este platforma de comunicare oficială a Guvernului României pentru tot ceea ce înseamnă COVID-19;
  • CeTrebuieSaFac.ro este aplicația prin care evaluezi corect și rapid deciziile pe care trebuie să le iei ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale;
  • DateLaZi.ro este locul unde afli dimensiunea corectă a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale, diminuând panica și dezinformarea prin stimularea transparenței;
  • StamAcasa.ro este o soluție digitală cu ajutorul căreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgență, colectăm rapid informații de la o populație foarte mare și facilităm astfel o evaluare constantă a situației, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorități;
  • DiasporaHub.ro vine în sprijinul tuturor cetățenilor români din afara României și a asociațiilor și grupurilor de sprijin de peste hotare în situații de urgență precum cea provocată de epidemia COVID-19 cu care ne confruntăm chiar acum. Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice român care are nevoie de ajutor sau de informații va fi ghidat ușor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri, informații utile în această perioadă etc.