Un bărbat suspectat că ar fi infectat cu virusul COVID-19, care a părăsit cortul special amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă, s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, au anunţat reprezentanţii Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, potrivit Agerpres. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul era internat în spaţiul special amenajat în curtea SJU.

Testare coronavirusFoto: Agerpres

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, reţinându-se faptul că o persoană - suspectată ca fiind infectată cu virusul COVID 19 - a părăsit spaţiul care este special amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde aceasta se afla internată", se mai arată în comunicatul de presă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor.