Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a lăudat, luni, eforturile țării de a preveni răspândirea epidemiei coronavirus, dar a avertizat că nu există loc pentru automulțumire înaintea Paștelui ortodox, când de regulă sute de mii de greci își vizitează familiile, anunță Reuters.

Coronavirus GreciaFoto: Profimedia Images

Grecia a acționat rapid în implementarea măsurilor de distanțare socială după primul caz de COVID-19 confirmat pe teritoriul țării la sfârșitul lunii februarie, impunând măsuri de izolare și carantină doar câteva zile mai târziu, măsuri care sunt respectate cu puține excepții, potrivit oficialităților elene.

„Am arătat ce avem mai bun în noi iar asta ne umple cu mândrie și ne înarmează cu curajul de a continua să luptăm”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-o declarație televizată, adăugând că „războiul nu a fost câștigat încă”.

Grecia a raportat 30 de noi cazuri COVID-19 luni, bilanțul total al infecțiilor ajungând la 2.145 iar cel al deceselor la 90.

Cu o săptămână înainte de Paștele ortodox, premierul conservator i-a îndemnat pe greci să rămână în case și să nu fie tentați să meargă la biserică întrucât orice delăsare din respectarea restricțiilor impuse de autorități poate cu ușurință să inverseze succesul înregistrat în prevenirea răspândirii pandemiei în țară.