Azilurile de bătrâni din Canada, în care au avut loc aproape jumătate din numărul total de decese provocate de COVID-19 în țară, vor continua să înregistreze decese, chiar dacă numărul de noi infecții scade, potrivit autorităților responsabile de sănătatea publică, relatează Reuters.

BatraniFoto: pikrepo.com

Numărul de persoane care au murit în Canada a crescut cu aproape 9% luni, 734 de noi decese fiind înregistrate față de ziua anterioară. Rata e în scădere față de majorarea de 11% anunțată sâmbătă și de recordul de aproape 32% înregistrat în urmă cu o săptămână.

Numărul total al celor diagnosticați pozitiv a ajuns la 24.804, o creștere de doar 5% comparativ cu ziua anterioară. În urmă cu o săptămână a fost înregistrată peste noapte un salt de aproape 15% a numărului de noi cazuri.

În pofida scăderii ratei de răspândire a COVID-19, morțile în azilurile de bătrâni „vor continua să crească”, au avertizat autoritățile. Rezidenții acestora și ai unităților de îngrijire pe termen lung sunt în mod special vulnerabili problemelor respiratorii provocate de noul coronavirus.

Premierul Justin Trudeau a făcut publice în week-end noi instrucțiuni pentru personalul responsabil de îngrijirea persoanelor vârstnice și vizitatorii azilurilor de bătrâni, printre acestea numărându-se monitorizarea angajaților și purtarea obligatorie a măștilor.