Prețul petrolului a început să crească luni după ce Arabia Saudită și Rusia au ajuns la un acord privind reducerea producției globale, deși investitorii avertizează că prețurile rămân volatile din cauza daunelor economice cauzate de coronavirus, scrie Financial Times. Luni, cotația petrolului Brent - etalonul internațional - a crescut cu 8% , ajungând la 33,99 dolari.

Prețul petrolului a scăzut cu aproximativ 50 la sută de la începutul anului. Acest lucru se datorează izbucnirii coronavirusului - care a ținut miliarde de oameni în case și a lovit comerțul internațional, aruncând economia globală în recesiune.

Sebastien Galy, senior macro-strateg al Nordea Asset Management, a declarat că acordul nu va „impresiona” investitorii, deoarece reducerile de producție nu sunt suficiente pentru a compensa scăderea cererii. „Ceea ce contează este viteza cu care lumea va reîncepe activitatea economică”, a adăugat Galy.

Comercianții sperau la o reducere mai mare a producției zilnice, de până la 20 de mii de barili, a declarat Edward Moya, un analist al brokerului Oanda.

Yen-ul Japoniei, privit de investitori ca un refugiu în perioadele de incertitudine, a crescut cu 0,3 la sută, până la 108,11 ¥. Randamentul Trezoreriei americane pe 10 ani a crescut cu 0,01 puncte procentuale până la 0,733 la sută. Prețurile scad odată cu creșterea randamentelor.

Piețele din Hong Kong, Australia și o mare parte din Europa sunt închise luni pentru o sărbătoare publică.