Un bebeluş de trei săptămâni şi mama sa, din judeţul Hunedoara, au fost depistaţi pozitiv la testul pentru COVID-19 şi vor fi internaţi, duminică, la Maternitatea Bega din Timişoara, copilul fiind născut pe 28 martie la Maternitatea Odobescu, din acelaşi oraş.

HotNews.roFoto: Hotnews

Testele pentru depistarea prezenţei noului coronavirus au fost recoltate la domiciliul celor doi.

"Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a recoltat, pe 9 şi 10 aprilie, probe pentru depistarea virusului COVID-19, atât pentru bebeluş, cât şi pentru mama lui. Au venit rezultatele: pozitiv pentru bebeluş, la ambele probe, iar pentru mamă, negativ pentru proba din 9 aprilie şi pozitiv pentru proba din 10 aprilie. Astăzi (duminică, n.r.), împreună cu DSP Timiş, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică s-a hotărât internarea atât a mamei, cât şi a bebeluşului, la Maternitatea Bega din Timişoara pentru supravegherea stării lor de sănătate", a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Potrivit acesteia, mama şi bebeluşul nu prezintă simptome de boală, dar având în vedere vârsta copilului, cât şi starea fiziologică a mamei, aceştia necesită supraveghere medicală.

În judeţul Hunedoara este primul caz în care noul coronavirus a fost depistat la un copil atât de mic.