Trei persoane care au organizat o petrecere, sâmbătă seara, la un bloc social din municipiul Bistriţa au fost amendate cu peste 11.000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, dar şi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre petrecăreţi s-a numărat şi un tânăr care venise în oraș sub petrextul că trebuie să cumpere medicamente de la farmacie.

"Jandarmii şi poliţiştii au intervenit sâmbătă seara la unul din blocurile sociale din cartierul Viişoara, fiind solicitaţi pentru tulburarea ordinii publice în zonă. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au constatat că trei persoane sărbătoreau împreună, fără a ţine cont de măsurile ordonanţelor militare în vigoare. Astfel, au trecut la identificarea celor trei, iar printre aceştia se afla un tânăr de 26 de ani, din Beclean. Când i s-a solicitat să prezinte declaraţia pe proprie răspundere, privind venirea în Bistriţa, bărbatul a prezentat-o, iar motivul invocat era achiziţionarea unor medicamente de la farmacie", precizează Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Ca urmare a nerespectării reglementărilor privind restricţiile de circulaţie, tânărul a fost sancţionat cu 10.000 de lei amendă, respectiv cu 900 de lei pentru tulburarea ordinii publice în zonă. Totodată, un alt bărbat prezent în aceeaşi locuinţă a fost sancţionat cu 500 de lei amendă pentru tulburarea ordinii publice.