Spitalele din Moscova, principalul focar al epidemiei din Rusia, sunt copleșite de un ”aflux uriaș de pacienți”, relatează Reuters și Guardian, autoritățile raportând un număr în creștere de infecții. Bilanțul total este de apropae 14.000 de îmbolnăviri și 106 decese.

Pacienti bolnavi de CovidFoto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

“Situația atât în Moscova, cât și în St Petersburg, dar mai ales în capitală, este destul de tensionată din cauza faptului că numărul de bolnavi este în creștere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, într-un interviu pentru televiziunea de stat.

“Este un aflux uriaș de pacienți. Spitalele din Moscova lucrează la capacitate maximă, eroic, în ritm de urgențe”, a mai spus el.

Centrul național care gestionează criza coronavirusului a precizat că spitalele au luat toate măsurile posibile pentru a se asigura că internările se fac rapid, astfel încât ambulanțele să nu fie nevoite să aștepte cu orele în momentul în care vin cu pacienții.

Duminică, autoritățile au raportat 2.186 cazuri noi, față de 1.667 câte erau înregistrate în ziua precedentă, scrie Reuters. Până acum, Rusia a raportat 13.584 cazuri de infecții și 106 decese.