Premierul britanic Boris Johnson, care este în continuare spitalizat și urmează un tratament de recuperare pentru infecția cu Covid-19, a declarat că le datorează viața medicilor și asistentelor care au avut grijă de el.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

”Nu le pot mulțumi suficient. Le datorez viața doctorilor și asistentelor”, a spus Boris Johnson, potrivit sky news.

Boris Johnson, care a fost scos recent de la terapie intensivă ca urmare a ameliorării stării sale de sănătate, continuă să se recupereze după infecția cu Covid-19 într-un salon din Spitalul St Thomas din Londra. Premierul britanic se uită la filme și joacă sudoku.

Premierul britanic a fost internat duminica trecută, prezentând simpotme persistente ale infecției, după ce fusese depistat pozitiv cu 10 zile în urmă.

Regatul Unit a înregistrat aproape 80.000 de cazuri de infecții și se apropie de 10.000 de decese, potrivit datelor centralizate duminică de Univeristatea Johns Hopkins.

Guvernul a avut o abordare controversată, marșând inițial pe continuarea ritmului normal al vieții și ideea de ”imunizare în masă”. Boris Johnson a revenit ulterior asupra acestei ”strategii” și a impus măsuri de carantină.