Regina Elizabeth a II-a a Regatului Unit a transmis, sâmbătă seara, primul ei mesaj televizat de Paşte, în cei 68 de ani de domnie, precizând că sărbătoarea religioasă nu a fost anulată, iar coronavirusul „nu ne va înfrânge”.

Regina Elizabeth (The Royal Family- facebook)Foto: Hotnews

Regina, în vârstă de 94 de ani, a spus că Paştele „nu este anulat”, în ciuda crizei de sănătate globale care forţează familiile să stea separate, practicând distanţarea socială, ci este o sărbătoare care este „necesară mai mult ca oricând”.

”Multe religii au sărbători care celebrează lumina ce învinge întunericul. Astfel de ocazii sunt adesea însoţite de aprinderea lumânărilor. Par să vorbească tuturor culturilor şi să atragă oameni de toate confesiunile şi atei. Sunt aprinse pe torturi şi pentru a marca aniversări ale familiei, atunci când ne adunăm veseli în jurul unei surse de lumină. Ne uneşte”, a spus regina, potrivit Guardian, citat de Mediafax.

”Pe măsură ce întunericul se lasă peste sâmbăta de dinaintea primei zile de Paşte, mulţi creştini vor aprinde împreună lumânări. În biserică, o lumină ar fi trecută de la unul la altul, răspândindu-se lent, apoi mai rapid, pe măsură ce din ce în ce mai multe lumânări sunt aprinse. Este o modalitate de a arăta cum vestea bună a învierii a fost transmisă de la primul Paşte generaţiilor viitoare”, a adăugat regina.

„Anul acesta, Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, dar, stând separaţi, le oferim siguraţă celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat; într-adevăr, avem nevoie de Paşte mai mult ca oricând”, a transmis aceasta.

Regina a mai subliniat că „lumina” va învinge vremurile „întunecate”. „Coronavirusul nu ne va înfrânge. Pe cât de întunecată poate fi moartea - mai ales pentru cei care suferă -, lumina şi viaţa sunt mai mari”, a mai spus aceasta. „Fie ca lumina vie a speranţei Paştelui să fie o călăuză puternică atunci când ne înfruntăm viitorul”, a spus monarhul.