Partenera fondatorului Wikileaks, Julian Assange, cere eliberarea acestuia din închisoare, pe cauțiune, susținând că riscă să fie infectat cu Covid-19. Ea a dezvăluit că au doi copii mici care ar fi fost concepuți când acesta era refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra, notează Guardian.

Julian Assange, in ambasada Ecuadorului de la LondraFoto: Agerpres/AP

Cei doi copii au un an și, respectiv, trei ani. Stella Moris a mai spus că, de luni de zile, starea de sănătate a lui Assange este proastă.

În plus, există îngrijorări legitime că un focar de infecție ar putea să izbucnească în închisoarea Belmarsh din Londra, unde este deținut fondatorul Wikileaks, în așteptarea audierilor privind extrădarea sa în SUA. Potrivit apropiaților lui Assange, un deținut a murit și alți câțiva ofițeri sunt suspecți de infecție cu Covid-19.

În aprilie 2019, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat de poliția britanică, după ce aceasta a pătruns în Ambasada Ecuadorului, unde Assange se refugia din 2012, relatează Reuters. Asta, după ce Guvernul preşedintelui Lenin Moreno a denunţat recent încălcările repetate din partea lui Julian Assange ale regulilor care reglementează condiţiile sale de azil la ambasada ecuadoriană.

Procurorii din Statele Unite au anunțat că l-au inculpat pe fondatorul WikiLeaks pentru conspirație pentru accesarea unor documente guvernamentale clasificate și cer extrădarea acestuia. Americanii au cerut extrădarea fondatorului Wikileaks.