​Guvernul de la Budapesta va trimite teste pentru coronavirus, măști și echipamente de protecție maghiarilor din afara granițelor. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat că este vorba de 600.000 de măşti şi câteva zeci de mii de costume şi alte echipamente de protecţie, respectiv şi teste, urmând ca acestea să ajungă în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia şi Croaţia, transmite MTI.

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China şi Ungaria este în funcţiune, iar guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măşti, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. În plus, există o linie de producţie completă, care va începe să funcţioneze în curând şi care va putea produce 2.800.000 de măşti pe lună.

Szijjártó a specificat că aproape toate comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei au luat, deja, legătura cu guvernul maghiar pentru a-i spune acestuia că stocurile de echipamente de protecţie ale zonelor în care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depăşit deja limita capacităţii lor operaţionale din cauza provocărilor pe care le prezintă epidemia de coronavirus.

În Ungaria vor sosi, şi în următoarele săptămâni, transporturile semnificative din China, ceea ce va contribui la succesul protejării sănătăţii oamenilor, a adăugat Szijjártó.