Numărul deceselor din cauza epidemiei de coronavirus în Italia a crescut vineri cu 570, un bilanț în scădere față de ziua precedentă (610), iar numărul cazurilor noi de infectare - 3.951 - a fost de asemenea ușor mai redus față de cel de joi (4.204), informează Reuters.

Carantina ItaliaFoto: Profimedia Images

Aceste ultime bilanțuri confirmă în mare ceea ce experții descriu drept atingerea unui platou în ce privește numărul de noi cazuri și decese, care nu mai crește accelerat, dar nici nu scade încă pronunțat.

Bilanțul total al deceselor înregistrate în peninsulă de la declanșarea contagiunii pe 21 februarie a ajuns acum la 18.849 - cel mai ridicat din lume, potrivit datelor difuzate vineri de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă.

De asemenea, numărul cazurilor confirmate de Covid-19 în Italia a urcat la un total de 147.577, al treilea cel mai ridicat din lume, după Statele Unite și Spania.

De menționat și că vineri se aflau la terapie intensivă 3.497 de persoane, față de 3.605 joi, marcând a șaptea zi consecutivă de scădere a acestor cazuri grave.

Dintre toți cei inițial infectați la nivel național, 30.455 s-au recuperat complet în urma bolii.