Primăria Municipiului București (PMB) achiziționează 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil CT, capabil să depisteze sute de cazuri zilnic de infectare cu noul coronavirus, a anunțat, vineri, Municipalitatea, potrivit Mediafax.

Ventilator medicalFoto: Nicola Marfisi/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Consiliul General al Municipiului București (CGMB), întrunit vineri în ședință extraordinară, a hotărât, redistribuirea unor sume în bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) în vederea achiziționării unor echipamente medicale pentru lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Primăria Capitalei, prin instituţiile şi direcţiile din subordine, acţionează constant pentru protejarea bucureştenilor şi pentru completarea sau modernizarea dotărilor unităţilor medicale implicate în lupta de combatere a coronavirusului. Vom achiziţiona de urgenţă 25 de ventilatoare și un ansamblu mobil Computer Tomograf (CT) dotat cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus. Acest aparat ultraperformant este capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi”, a spus primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

Depistarea infectării cu SARS-COV 2 este posibilă în urmă efectuării unei tomografii computerizate la plămâni, iar apoi, cu ajutorul unui soft special, datele sunt analizate și rezultatul se dă în timp foarte scurt.

Sumele alocate pentru ansamblul mobil de CT, cu modul de inteligență artificială, sunt de 4.200.000 lei, iar cele pentru cele 25 de ventilatoare mecanice sunt de 4.875.000 lei.